email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost simplificata procedura de achizitii pentru beneficiarii de fonduri europene din mediul privat

Taxe si ImpoziteComisia EuropeanaOrdinul de ministru 1.050/2012fonduri europenesectorul privatachizitii



Potrivit celor mai noi reglementari din partea Comisiei Europene, beneficiarii din mediul privat vor derula o procedura simplificata in cazul achizitiilor de bunuri de peste 30.000 de euro, a celor de servicii cu o valoare cuprinsa in intervalul 30.000-200.000 de euro, respectiv a achizitiilor de lucrari cu o valoare cuprinsa in intervalul 100.000 - 5.000.000 de euro, ca urmare a abrogarii Ordinului de ministru nr. 1.050/2012.

Actul normativ a fost abrogat prin emiterea unui Ordin semnat de ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, care va intra in vigoare la data publicarii acestuia in Monitorul Oficial. Noul Ordin reglementeaza procedura simplificata pe care o vor respecta beneficiarii de fonduri europene din sectorul privat.

Potrivit noii proceduri, beneficiarii din mediul privat vor publica anunturile de achizitii intr-o sectiune a paginii web a Ministerului Fondurilor Europene, www.fonduri-ue.ro, fara a suporta niciun cost.

Apoi, din toate ofertele primite o vor alege pe cea pe care o considera cea mai buna, argumentand optiunea facuta prin intocmirea unei note justificative. In acest mod va fi respectat principiul transparentei impus de cerintele Comisiei Europene. Beneficiarii care nu vor publica anunturile de achizitii pe pagina web a Ministerului Fondurilor Europene vor fi sanctionati prin aplicarea unei corectii de 25%. In acelasi timp, cei care ulterior nu vor publica pe site-ul mentionat numele castigatorilor selectati, vor suporta corectii de 5%. O alta imbunatatire semnificativa adusa de noul Ordin este eliminarea obligativitatii reluarii procedurii de achizitie daca nu sunt primite cel putin trei oferte conforme.

"Introducerea acestor reglementari flexibile a fost agreata de serviciile Comisiei Europene. Simplificarea substantiala a regulilor pe care trebuie sa le respecte beneficiarii din mediul privat va permite implementarea proiectelor intr-un ritm alert, cu efecte pozitive pentru contractorii din cadrul proiectelor si pentru intreaga economie", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Prin Ordinul de ministru 1.050/2012 au fost impuse beneficiarilor privati proceduri de achizitie similare cu cele care trebuie respectate de beneficiarii din sectorul public, chiar daca legislatia europeana nu contine astfel de prevederi.

"Beneficiarii din mediul privat cofinanteaza proiectele pe care le implementeaza din resurse proprii si, din acest motiv, sunt motivati sa utilizeze eficient resursele pe care le au la dispozitie", a explicat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Beneficiarii care la data intrarii in vigoare a noului Ordin deruleaza achizitii conform vechilor reglementari nationale pot opta pentru anularea procedurilor de achizitii si reluarea acestora conform noii proceduri. Autoritatile de Management ale programelor operationale au obligatia ca in termen de cinci zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a noului Ordin, sa modifice procedurile si orice alte reglementari pentru ca acestea sa fie conforme cu prevederile Ordinului.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene




de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si ImpoziteComisia EuropeanaOrdinul de ministru 1.050/2012fonduri europenesectorul privatachizitii


Data aparitiei: 17 Octombrie 2013

Votati articolul "A fost simplificata procedura de achizitii pentru beneficiarii de fonduri europene din mediul privat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X