email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comunicat Finante: Inlesnirile la plata de care beneficiaza unii contribuabili

Taxe si Impoziteinlesnirile la plataamanare la plataobligatii fiscale accesoriifinantare

Va prezentam in randurile urmatoare care sunt inlesnirile la plata de care beneficiaza contribuabilii care au de incasat sume de la autoritatile cu competente in gestionarea fondurilor europene si partenerii acestora.


Va reamintim astfel ca incepand cu 3 iunie 2013:

1. Se amana la plata obligatiile fiscale (impozite, taxe, contributii si alte sume datorate bugetului general consolidat, inclusiv obligatii accesorii) administrate de ANAF sau transmise spre recuperare acesteia, datorate de contribuabilii care au de incasat (1) sume certe, lichide si exigibile de la (2) autoritatile competente in gestionarea fondurilor europene in baza contractelor de finantare incheiate cu acestea, precum si obligatiile fiscale datorate de partenerii acestora potrivit acordului de parteneriat, anexa la contractul de finantare.

(1) Sume certe, lichide si exigibile=sumele autorizate la plata aferente cererilor de rambursare depuse de beneficiar la autoritatile cu competente in gestionarea fondurilor europene
(2) autoritaticompetente=autoritatile competente in gestionarea fondurilor europene


Amanarea la plata nu se acorda:

a) contribuabililor pentru care s-a deschis procedura insolventei;
b) contribuabililor pentru care a inceput executarea silita de catre un alt creditor prin poprirea sumelor de incasat de la autoritatile competente;
c) contribuabililor care au in derulare o esalonare la plata in conditiile OUG nr. 29/2011.


Documente necesare obtinerii amanarii la plata:

Amanarea la plata se acorda de organul fiscal pe baza unei cereri (al carei continut este prevazut la art. 4 alin. (3) din OMFP nr. 1520/2013), in ordinea vechimii obligatiilor fiscale, in limita sumei de incasat de la 2autoritatile competente, conform atestatului emis de acestea, anexat la cerere, in original.

Inainte de a depune la organul fiscal cererea de acordare a amanarii la plata a obligatiilor fiscale principale si accesorii, contribuabilul trebuie sa solicite (nota 2) autoritatii competente, pe baza unei cereri (al carei continut este prevazut la art. 5 alin. (2) din OMFP nr.1520/2013), eliberarea atestatului prin care se certifica cuantumul (nota 1) sumelor certe, lichide si exigibile pe care contribuabilul le are de incasat.

Cererea de eliberare a atestatului se solutioneaza de autoritatea competenta (nota 2) in termen de cel mult 5 zile de la data depunerii cererii. [art. 5 din OMFP nr. 1520/2013]

La data depunerii cererii de acordare a amanarii la plata, atestatul trebuie sa fie in termenul de valabilitate de 20 de zile de la data emiterii.

Cererea de acordare a amanarii la plata trebuie sa fie insotita si de declaratia pe propria raspundere a contribuabilului, din care sa reiasa ca nu se afla in procedura insolventei.

Cererea de acordare a amanarii la plata se solutioneaza de organul fiscal in termen de cel mult 15 zile de la data depunerii, prin decizie de amanare la plata a obligatiilor fiscale principale si accesorii sau decizie de respingere, dupa caz.

In vederea solutionarii cererii de acordare a amanarii la plata, organul fiscal elibereaza, din oficiu, in termen de cel mult 5 zile de la data depunerii cererii, certificatul de atestare fiscala (al carui model este prevazut in anexa nr. 2 la OMFP nr. 1520/2013), in 2 exemplare. Un exemplar se comunica contribuabilului. [art. 7, 8 si 9 din OMFP nr. 1520/2013]

Amanarea la plata se acorda pana la data la care autoritatea competenta are resursele banesti pentru executarea obligatiei, dar nu mai mult de 2 ani.
 
Puteti descarca materialul integral privind AMANAREA LA PLATA aici.

Sursa: DGFP Brasov

de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si Impoziteinlesnirile la plataamanare la plataobligatii fiscale accesoriifinantare


Data aparitiei: 22 Noiembrie 2013

Votati articolul "Comunicat Finante: Inlesnirile la plata de care beneficiaza unii contribuabili":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X