email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF suspenda restrictiile pentru bunurile din afara UE

Taxe si ImpoziteANAFbunuri afara UEbagaje personaletutunalcoollimite cantitative

Potrivit unui comunicat ANAF, se suspenda pe termen nedifinit restrictiile privind bunurile aduse din afara UE (tutun, alcool si alimente care pot fi aduse in bagaje personale), dupa ce prevederile introduse la 15 noiembrie si amanate initial pentru 1 decembrie au determinat aglomeratie in vami.

Pana la aplicarea acestui ordin, controlul vamal al bagajelor calatorilor va continua sa fie realizat pe baza analizei de risc. ANAF a anuntat saptamana trecuta ca suspenda ordinul pana la 1 decembrie.

Agentia a introdus la jumatatea lunii noiembrie noi restrictii privind bunurile care pot fi introduse in tara in bagajele personale din afara UE, acestea ducand la o perioada mai mare de asteptare la controlul vamal, intrucat presupun completarea unei declaratii.

Astfel, o persoana va putea introduce in tara, din afara UE, tigari, alcool sau alimente o singura data pe saptamana, in anumite limite cantitative - cel mult doua pachete de tigari, un litru de alcool, un litru de ulei, un kilogram de zahar si 15 kilograme de faina.

La frontierele externe ale comunitatii europene (Serbia, Ucraina si Republica Moldova) se vor aplica instructiuni speciale de control vamal asupra mai multor bunuri introduse de catre calatori pe teritoriul Romaniei, pe lista de 22 de produse aflandu-se produse din tutun, bauturi alcoolice, carburant, flori si plante de ornament, ulei de floarea soarelui, zahar rafinat, faina, tarate, fructe si legume proaspete.

Calatorii trebuie sa declare in scris bunurile continute in bagajele personale la intrarea in tara prin completarea unei declaratii.

Potrivit autoritatilor vamale, masurile restrictive au fost elaborate de Directia Generala a Vamilor si aprobate de presedintele ANAF ca urmare a constatarilor facute cu privire la marfurile introduse in tara de calatori, in luna septembrie, care prin valorificarea lor pe piata neagra conduc la evaziune fiscala si, indirect, la afectarea productiei interne de astfel de marfuri.

In Vama de la Portile de Fier I autoritatile vamale au monitorizat aproximativ 1.300 de persoane care pana la intrarea in vigoare a ordinului restrictiv au tranzitat zilnic vama, chiar si de doua-trei ori intr-o zi si au adus in tara cate doua pachete de tigari si un litru de alcool de persoana, atat cat permitea legea.

Sursa: Mediafax



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si ImpoziteANAFbunuri afara UEbagaje personaletutunalcoollimite cantitative


Data aparitiei: 22 Noiembrie 2013

Votati articolul "ANAF suspenda restrictiile pentru bunurile din afara UE":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X