email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scad impozitele in UE

Modelul protectiei sociale mari, sustinute de impozite pe masura, pierde teren in vestul Europei. Competitia pentru locuri de munca si capital creste incontinuu, in conditiile liberalizarii economice, iar Uniunea Europeana nu mai poate evita sa reduca fiscalitatea companiilor.

In momentul de fata, cotele de impozit pe profit se afla in scadere constanta in toate statele europene. Potrivit unui studiu realizat in 86 de tari de KPMG, media ratelor de impunere a scazut in Uniunea Europeana cu 0,28 procente, ajungand la 25,04% in 2005. Principala contributie au avut-o sase tari membre, printre care Franta, Grecia si Olanda. Prin comparatie, media ratelor de profit in tarile membre OECD este de 28,31%, in America Latina – 28,25%, iar in zona Asia-Pacific – 29,99%. Reducerea fiscalitatii companiilor este, de altfel, o tendinta care se generalizeaza in intreaga lume. Cu cateva exceptii (gen Republica Dominicana sau Filipine, unde ratele au crescut semnificativ, cu 5%, respectiv 3%), statele au operat anul trecut reduceri de impozite sau au mentinut vechile rate. Cele mai radicale scaderi au fost decise in Barbados (minus 5%, pana la 25%), Albania (minus 3%, pana la 20%), Israel (minus 3%, pana la 31%) si India (minus 2,9%, pana la 33,66%). “O cota scazuta de impozit nu inseamna neaparat un impozit scazut”, constata insa Lounghlin Hickey, conducatorul practicii de consultanta a KPMG la nivel mondial. Potrivit afirmatiilor sale, ratele efective de impozit pot varia in mod semnificativ in functie de atitudinea guvernelor si a autoritatilor fiscale fata de platitorii de impozit. Chiar si in Romania, una dintre tarile cu cele mai mici rate (16%), sistemul de impozitare nu este lipsit de probleme care afecteaza companiile. “Societatile comerciale romanesti trebuie sa depuna trimestrial declaratii de impozit pe profit. In majoritatea tarilor UE, acestea trebuie depuse doar anual, iar in timpul anului se fac doar plati in avans, pe baza unor calcule estimative”, spune Victor Kevehazi, senior partner al KPMG Romania.

In privinta nivelului ratelor de impozitare a profitului, Romania nu este “concurata” la nivel mondial decat de Cipru (10%), Macao si Oman (12%), Bulgaria (15%) si Ungaria (16%). Cele mai mari rate din profit sunt platite statului de companiile din Japonia (40,69), Germania (38,34%), Italia (37,25%), Africa de Sud (37,9%) si Canada (36%).
Modelul protectiei sociale mari, sustinute de impozite pe masura, pierde teren in vestul Europei. Competitia pentru locuri de munca si capital creste incontinuu, in conditiile liberalizarii economice, iar Uniunea Europeana nu mai poate evita sa reduca fiscalitatea companiilor.



Sursa:Capital , 26/04/2006

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<


Data aparitiei: 05 Septembrie 2006

Votati articolul "Scad impozitele in UE":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X