email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Regulamentul nr 9 din 2006

REGULAMENTUL nr. 9 din 31 mai 2006 privind executarea contractelor de garantie reala mobiliara având ca obiect valori mobiliare admise la tranzactionare pe pietele reglementate/sistemele alternative de tranzactionare

Art. 1

Prezentul regulament stabileste norme cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra valorilor mobiliare admise la tranzactionare pe o piata reglementata/sistem alternativ de tranzactionare, ca urmare a executarii unui contract de garantie reala mobiliara, a executarii silite în baza Codului de procedura civila sau în baza unui înscris care, potrivit legii, constituie titlu executoriu.

Art. 2

În cazul în care partile sunt de acord cu privire la executarea contractului de garantie reala mobiliara, creditorul va vinde valorile mobiliare gajate, prin intermediul unei societati de servicii de investitii financiare, pe o piata reglementata/sistem alternativ de tranzactionare, inclusiv prin metoda "vânzare speciala la ordin", cu respectarea reglementarilor aplicabile.

Art. 3

În cazul executarii silite a contractului de garantie reala mobiliara, creditorul, cu exercitiul executorului, va vinde valorile mobiliare gajate în favoarea sa, prin intermediul unei societati de servicii de investitii financiare, pe o piata reglementata de instrumente financiare/sistem alternativ de tranzactionare în conditiile prevazute la art. 2.

Art. 4

În cazul executarii silite în baza Codului de procedura civila, executorul va proceda la valorificarea valorilor mobiliare ce fac obiectul popririi, prin intermediul unei societati de servicii de investitii financiare, pe o piata reglementata de instrumente financiare/sistem alternativ de tranzactionare în conditiile prevazute la art. 2.

Art. 5

Nerespectarea prevederilor prezentului regulament se sanctioneaza în conformitate cu prevederile art. 17 din Statutul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 25/2002, aprobata cu modificari prin Legea nr. 514/2002, cu modificarile ulterioare, si ale titlului X "Raspunderi si sanctiuni" din Legea nr. 297/2004 privind piata de capital, cu modificarile ulterioare.

Art. 6

(1)Prevederile prezentului regulament nu sunt obligatorii în cazul transferurilor efectuate în baza Ordonantei Guvernului nr. 9/2004 privind unele contracte de garantie financiara, publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 78 din 30 ianuarie 2004, aprobata si modificata prin Legea nr. 222/2004, si transferurilor efectuate în baza Legii nr. 137/2002 privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii, publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 215 din 28 martie 2002, cu modificarile ulterioare, ca urmare a punerii în executare a contractelor de garantie reala mobiliara încheiate de institutiile publice implicate în procesul de privatizare.

(2)Pâna la momentul autorizarii depozitarului central si a sistemelor alternative de tranzactionare, în conformitate cu titlul IV din Legea nr. 297/2004, cu modificarile ulterioare, societatile de registru independent autorizate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, precum si Societatea Comerciala "Bursa de Valori Bucuresti" - S.A. au obligatia de a respecta prevederile prezentului regulament.

(3)Prezentul regulament este aplicabil inclusiv executarii contractelor de garantie reala mobiliara având ca obiect valori mobiliare admise la tranzactionare pe o piata reglementata/sistem alternativ de tranzactionare, încheiate si neexecutate anterior intrarii în vigoare a acestuia.

(4)La data intrarii în vigoare a prezentului regulament se aproba Regulamentul privind executarea contractelor de garantie reala mobiliara având ca obiect valori mobiliare admise la tranzactionare pe pietele reglementate, aprobat prin Ordinul presedintelui Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare nr. 55/2004, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.133 din 1 decembrie 2004.

(5)Prezentul regulament intra în vigoare la data publicarii în Monitorul Oficial al României, Partea I, si va fi publicat în Buletinul C.N.V.M. si pe site-ul C.N.V.M. (www.cnvmr.ro).

Publicat în Monitorul Oficial cu numarul 513 din data de 14 iunie 2006

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<


Data aparitiei: 07 Septembrie 2006

Votati articolul "Regulamentul nr 9 din 2006":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X