email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4.1 224 Declaratia privind veniturile sub forma de salarii

224 „DECLARATIE PRIVIND VENITURILE SUB FORMA DE SALARII
DIN STRAINATATE OBTINUTE DE CATRE PERSOANELE FIZICE CARE
DESFASOARA ACTIVITATE IN ROMANIA SI DE CATRE PERSOANELE FIZICE ROMANE ANGAJATE ALE MISIUNILOR DIPLOMATICE SI POSTURILOR CONSULARE ACREDITATE IN ROMANIA“
cod 14.13.01.13/5

Declaratia se completeaza de catre persoanele fizice rezidente care isi desfasoara activitatea in Romania si obtin venituri sub forma de salarii din strainatate, precum si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si ale posturilor consulare acreditate in Romania.

Misiunile diplomatice si posturile consulare acreditate in Romania, precum si reprezentantele organismelor internationale ori reprezentantele societatilor comerciale si ale organizatiilor economice straine, autorizate potrivit legii sa isi desfasoare activitatea in Romania, pot opta ca pentru angajatii acestora, care realizeaza venituri din salarii impozabile in Romania, sa indeplineasca obligatiile privind calculul, retinerea si virarea impozitului pe veniturile din salarii. In acest sens, vor completa fisa fiscala, iar persoana fizica nu va mai avea obligatia completarii formularului 224.

Termen de depunere al acestui formular este:

-lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare pentru care s-a realizat venitul;

-ori de cate ori contribuabilul constata erori in declaratia anterioara, prin completarea unei declaratii rectificative, situatie in care se inscrie „X“ in casuta special prevazuta in acest scop. Declaratia rectificativa se poate depune pana in momentul initierii de catre organul fiscal a unei actiuni de cont rol fiscal privind perioada la care se refera.

Declaratia se completeaza de catre persoanele fizice sau de catre reprezentantii fiscali ai acestora, inscriind cu majuscule, citet si corect, toate datele prevazute de formular, in doua exemplare:

-originalul se depune la organul fiscal in a carui raza teritoriala contribuabilul isiare domiciliul fiscal;

-copia se pastreaza de catre contribuabil.

Declaratia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata. Declaratia se pune gratuit la dispozitie contribuabilului, la solicitarea acestuia.

A. DATE DE IDENTIFICARE ALE CONTRIBUABILULUI

-Adresa – se completeaza adresa domiciliului fiscal.

- Cod numeric personal/Nr. de identificare fiscala – se inscrie codul numeric personal din cartea de identitate, respectiv din buletinul de identitate al fiecarui contribuabil, sau numarul de identificare fiscala atribuit de catre MinisterulFinantelor Publice cu ocazia inregistrarii fiscale, dupa caz.

- Documentul care reglementeaza raportul de munca – se inscriu numarul si data documentului incheiat cu angajatorul, in baza caruia contribuabilul isi desfasoara activitatea.

-Perioada de activitate – se inscrie perioada de activitate prevazuta in documentul care reglementeaza raportul de munca.

B. DATE REFERITOARE LA PERSOANA FIZICA SAU JURIDICA LA CARE ITI DESFASOARA ACTIVITATEA CONTRIBUABILUL

-Cod de identificare fiscala – se completeaza, dupa caz, daca persoana fizica sau juridica la care isi desfasoara activitatea contribuabilul este inregistrata fiscal si are atribuit cod de identificare fiscala, conform legislatiei romane.

-Adresa – se completeaza adresa domiciliului fiscal al persoanei fizice sau juridice la care contribuabilul isi desfasoara activitatea.

C. MODUL DE CALCUL AL IMPOZITULUI PE VENITURILE SUB FORMA DE SALARII DIN STRAINATATE

-randul 1. Venit brut – se inscrie suma veniturilor in bani si/sau in natura, reali-zate de contribuabil in luna de raportare.

-randul 2 . Contributii sociale datorate potrivit legii – se inscrie suma totala a contributiilor obligatorii, datorate de contribuabil in luna de raportare, potrivit legii, si platite (randul 2a + randul 2b + randul 2c):

-2a) contributia pentru asigurari sociale – se inscrie suma reprezentand contributia individuala de asigurari sociale, datorata potrivit prevederilor legale;

-2b) contributia pentru asigurarile de somaj – se inscrie suma reprezentand contributia pentru protectia sociala a somerilor, datorata potrivit prevederilor legale;

-2c) contributia pentru asigurarile sociale de sanatate – se inscrie suma reprezentand contributia pentru asigurarile sociale de sanatate, datorata potrivit prevederilor legale.

-randul 3. Venit net – se calculeaza ca diferenta intre venitul brut si suma totala a contributiilor sociale datorate, potrivit legii (randul 1 – randul 2).

-randul 4. Deduceri personale – se inscrie suma deducerilor personale cuvenite contribuabilului in luna de raportare, potrivit legii, stabilite pe baza documentelor justificative care atesta dreptul de deducere. Se completeaza numai de catre persoanele rezidente care au dreptul la deduceri personale.

-randul 5. Cotizatia sindicala platita: se inscrie suma reprezentand cotizatia sindicala platita in luna de raportare.

-randul. 6 . Contributiile la schemele facultative de pensii ocupationale: se inscrie suma reprezentand contributiile la schemele facultative de pensii ocupationale, astfel incat la nivelul anului sa nu depaseasca echivalentul in lei a 200 de euro.

-randul. 7. Venit baza de calcul :

-pentru functia de baza: se inscrie suma calculata prin scaderea deducerilor personale (randul 4), a cotizatiei sindicale platite (randul 5) si a contributiilor la schemele facultative de pensii ocupationale (randul 6) din venitul net (randul 3);

-in celelalte cazuri: se preia suma inscrisa la randul. 3.

-randul 8. Impozit lunar datorat – se inscrie suma impozitului calculat prin apli-carea cotei de 16% asupra venitului baza de calcul (randul 7).

D. DATE DE IDENTIFICARE ALE REPREZENTANTULUI FISCAL

Se completeaza numai in cazul in care obligatiile de declarare a veniturilor se indeplinesc de catre reprezentantul fiscal desemnat de contribuabil.

-Adresa – se inscrie adresa domiciliului fiscal.

-Cod de identificare fiscala – se inscrie codul de identificare fiscala al reprezentantului fiscal.

03

2 0 0 6

PRISACARU MARIE JEANNE

2820514300917

4

BUCURE{TI

COZIA

1 1B 1 2 10

041322

323 01 01 2006

01 01 2006

01 01 2007

INSTITUTUL CULTURAL XX

1

BUCURE{TI

MAGHERU

10 2 1

011301

3.200

544

304

32

208

2.656

2.656

425

X123BSR

24 04 2006

Prisacaru 25.04.06

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<


Data aparitiei: 22 Septembrie 2006

Votati articolul "4.1 224 Declaratia privind veniturile sub forma de salarii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X