email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Accesorii

Daca AGA aproba situatiile financiare anuale in care sunt contabilizate cheltuieli privind penalitati si dobanzi de intarziere (calculate din proprie initiativa), mai este nevoie de aprobarea expresa pentru trecerea pe cheltuieli a celor nedeductibile fiscal aferente debitelor curente datorate bugetului de stat?

Pentru inregistrarea pe cheltuieli nedeductibile din punct de vedere fiscal la determinarea profitului impozabil a cheltuielilor privind accesoriile creantelor bugetare (dobanzi, majorari de intarziere si penalitati) nu este necesara aprobarea expresa si prealabila a administratorilor, cenzorilor sau a adunarii generale a actionarilor.

Afirmatia este valabila atat pentru accesoriile aferente debitelor curente si restante calculate din propria initiativa a firmei pe care o reprezentati, cat si pentru cele calculate automat prin programul A.N.A.F. aplicabil la fisa de evidenta analitica pe platitor existenta la organul fiscal teritorial.

In conformitate cu prevederile art. 111 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata in M.Of. nr. 1.066 din 17 noiembrie 2004, Adunarea ordinara care se intruneste cel putin o data pe an, in cel mult 4 luni de la incheierea exercitiului financiar, are dreptul doar sa discute, sa aprobe sau sa modifice situatiile financiare anuale, pe baza rapoartelor administratorilor, ale cenzorilor sau ale auditorilor financiari. Deci, daca din raportul auditorilor financiari rezulta deficiente legate de inter-pretarea si aplicarea legilor fiscale care au condus la denaturarea bazei de impozitare a obligatiilor fiscale si implicit a accesoriilor aferente, Adunarea ordinara are dreptul sa modifice situatiile financiare.

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<


Data aparitiei: 19 Decembrie 2006

Votati articolul "Accesorii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X