email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cheltuieli utilitati

La un contract de inchiriere intre societatea noastra si o persoana fizica, cheltuielile de intretinere, telefon, cablu, gaze, electricitate sosesc inregistrate pe numele proprietarului. Cum se inregistreaza in contabilitate? Sunt deductibile si evidentiez T.V.A.?

Pentru facturile de utilitati (telefon, gaze, energie electrica) aferente spatiului inchiriat nu aveti posibitatea sa va exercitati dreptul de deducere a T.V.A. inscrise in documentele primite de la furnizori deoarece pe aceste documente nu este mentionat numele firmei dvs. cu precizarea datelor de identificare.

Din punctul de vedere al impozitului pe profit, sunt deductibile cheltuielile de func-tionare, intretinere si reparatii aferente unui sediu aflat in locuinta proprietate persona-la a unei persoane fizice, folosita si in scop personal. Deductibilitatea acestor cheltuieli se stabileste in limita corespunzatoare suprafetelor inchiriate conform contractului in-cheiat cu proprietarul persoana fizica. Dupa cum se poate constata, nu se considera de-ductibile cheltuielile de functionare si intretinere in situatia in care cladirea aflata in pro-prietatea persoanei fizice este destinata exclusiv inchirierii, fara a fi folosita si in scop personal. Daca va aflati in aceasta situatie, pentru a beneficia de dreptul de deducere a cheltuielilor si a T.V.A., va recomandam ca pe intreaga perioada a contractului de inchi-riere sa incheiati contracte cu furnizorii de utilitati, astfel incat facturile fiscale sa fie emise direct pe numele firmei dvs. in calitate de beneficiar al utilitatilor. In situatia in care nu veti incheia contracte cu furnizorii de utilitati, facturile fiscale primite, platite si operate in registrul de casa pe baza chitantelor se inregistreaza pe cheltuieli nedeductibile din punct de vedere fiscal (contul 658 analitic distinct). In cheltuieli nedeductibile se inregistreaza de asemenea si valoarea T.V.A. inscrise pe facturile fiscale primite.

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>


Data aparitiei: 19 Decembrie 2006

Votati articolul "Cheltuieli utilitati":
Rating:

Nota: 3.67 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X