email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legea Contabilitatii - din nou sub semnul modificarii

Legea contabilitatiicontabilitate

Legea Contabilitatii – din nou sub semnul modificarii

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 102/2007 pentru modificarea si completarea Legii contabilitatii nr. 82/1991 a fost publicata in Monitorul Oficial, Nr. 689/10.10.2007. Aceasta reglementare a fost respinsa de Senat la sfarsitul saptamanii trecute. Prin urmare, Camera Deputatilor (camera decizionala) va hotara soarta finala a acestui Proiect de respingere a Ordonantei referitoare la modificarile Legii 82/1991.

Sa trecem in revista principalele aspecte aduse de OUG 102/2007.

1. Autoritatile publice, ministerele si celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, institutiile publice finantate integral din venituri proprii ai caror conducatori au calitatea de ordonator principal de credite, precum si directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, pentru situatiile financiare centralizate pe ansamblul judetului si al municipiului Bucuresti privind executia bugetelor, depun la Ministerul Economiei si Finantelor un exemplar din situatiile financiare trimestriale si anuale, potrivit normelor emise de acesta, la urmatoarele termene:


a) in termen de 60 de zile de la incheierea exercitiului financiar;
b) in termen de 45 de zile de la incheierea trimestrului de referinta.



2. Constatarea contraventiilor si aplicarea amenzilor se fac de persoanele cu atributii de inspectie fiscala si de catre comisarii Garzii Financiare, precum si de alte persoane imputernicite din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, stabilite prin ordin al ministrului economiei si finantelor.



3. In situatia in care in termen de 10 zile lucratoare de la aplicarea amenzii prevazute la art. 42 alin. (2) Amenda pentru neindeplinirea obligatiei prevazute pentru intocmirea si depunerea situatiilor financiare periodice stabilite potrivit legii este de la 1.000 lei la 3.000 lei, daca perioada de intarziere pentru intocmirea si depunerea situatiilor financiare periodice este cuprinsa intre 15 si 30 de zile lucratoare, si de la 1.500 lei la 4.500 lei, daca perioada de intarziere depaseste 30 de zile lucratoare nu se depun situatiile financiare, Ministerul Economiei si Finantelor va lua urmatoarele masuri:


a) blocarea deschiderilor de credite bugetare pentru ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetului asigurarilor pentru somaj, bugetului Fondului national unic de asigurari de sanatate si ai bugetelor locale;


b) blocarea conturilor de disponibilitati deschise la unitatile Trezoreriei Statului pe numele autoritatilor si institutiilor publice finantate integral sau partial din venituri proprii.

4. Se excepteaza de la masurile luate de Ministrul Economiei si Finantelor, in cazul nedepunerii situatiilor financiare, urmatoarele operatiuni:


a) platile din fonduri externe nerambursabile sau finantari primite de la institutii ori organizatii internationale pentru derularea unor programe si proiecte, precum si fondurile de cofinantare si prefinantare aferente;

b) plata drepturilor salariale si a contributiilor aferente, precum si a drepturilor de asigurari si asistenta sociala;

c) rambursarile de credite interne si externe, comisioanele si alte costuri aferente;

d) contributii si cotizatii catre organizatii internationale;

e) platile din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului si din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului, potrivit legii.



NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Legea contabilitatiicontabilitate


Data aparitiei: 12 Decembrie 2007

Votati articolul "Legea Contabilitatii - din nou sub semnul modificarii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X