email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sa ninga iar!

Bine v-am gasit,

    Editoriale de weekend                                                                                  

Se duc zapezile

Incet, dar sigur, se topesc muntii de noroi. S-a numit zapada atunci cand a venit din nori. Acum in orase e noroi, o zloata fara sfarsit, de colo pana colo.

Se duce iarna, iar sufletul meu de copil tot mai spera intr-o noua ninsoare, in ciuda aspectului neajutorat al orasului.

Oare nu sentimentul acesta este cel care ne lipseste in fiecare zi: dorinta de a vedea lumea din jurul nostru cu ochi de copil?! Ne pierdem printre calcule, formule, statistici, facturi… Este o lume a cifrelor, iar noi suntem acolo, parte a ei, respirand virgule, puncte si semne de intrebare.

Ce bine ne-ar fi sa putem simti bucuria unui lucru simplu!

Urma pe cerul albastru a unui avion sa ne induca visarea si dorinta de a calatori in necunoscut; sa ne imaginam in locuri exotice. Sa ne dorim sa ajungem acolo cu toata fiinta noastra si numai asa o vom face.

Sa ne bucure silueta unui copac cu o coroana perfecta. Sa ne imaginam flori pe ramurile lui, cand afara e ceata si iarna.

Sa ne abandonam unui ritm mai lent al vietii. Trec zambete si vise frumoase pe langa noi, pe care nu mai reusim sa le vedem, in alergarea noastra zilnica.

Da, haideti sa ne dorim o ninsoare proaspata si pura, chiar daca dintr-un covor imaculat se va transforma in curand intr-o baltoaca.

…Asa cum merita sa vada fluturele lumina, un timp atat de scurt si efemer, dupa care zborul lui sa ramana numai pe retina noastra, spre bucurie si visare.

Citeste mai departe...

Liliana Grigore


"To rise in love"

Iluzia starii pe loc ii incearca pe cei mai multi dintre noi. In realitate, nimic nu ramane la fel peste timpuri.

Viata inseamna miscare si doar o singura secunda care o cloneaza pe
cealalta ar anula intregul Univers. Intre clipe, prieteniile si dusmaniile se fac si se desfac, intre minute se intinde iubire sau se dinamiteaza ura, insa, ceea ce este dincolo de orice dubiu, – nimeni nu face azi exact ce a facut ieri, nimic nu se va intampla
maine
intocmai cum s-a intamplat astazi. Chiar si cea mai neinsemnata diferenta face ca lumea sa fie, mereu, iremediabil alta.

Iluzia starii pe loc te incearca mai ales atunci cand compari un om dinamic cu o persoana conformista si nedornica de schimbare. Dincolo de rezultatele unei asemenea comparatii, se impune insa realitatea – chiar si cel mai incet dintre melcii inceti se misca! De la particulele subatomice si pana la roiurile de galaxii – totul se misca! O mica diferenta inseamna, pana la urma, o diferenta!

O consecinta a faptului ca absolut nimic, in Univers, nu sta pe loc, este si aceea ca dragostea devine, astfel, un lucru dificil. Dificil nu pentru ca evolutia continua ar fi o noutate, ci pentru ca oamenii tind
sa vada intr-o relatie mai degraba un lac decat o apa curgatoare. Britanicii si americanii au chiar o expresie ilustrativa pentru acest fapt. “A te indragosti”, la ei, se spune ”to fall in love”. Adica, textual, …”a cadea in dragoste”. A te indragosti e a “cadea” intr-un lac sau a te lasa inghitit de nisipurile miscatoare. Oricum, “caderea” aceasta nu poate implica decat stagnare. Nu e nevoie de nici un efort personal pentru a te rostogoli la vale. Valea te cheama la ea, iar gravitatia se ocupa de problemele tehnice! …In schimb, pentru a urca un deal, pentru a escalada o stanca abrupta este necesar un efort intens si constient. La vale te poti rostogoli avand constienta suspendata. De urcat, nu poti insa urca decat pe propriile picioare – constient adica! Asa ca, ma intreb, asa cum s-au mai intrebat si altii inaintea mea, de ce nu s-ar spune, din contra – “to rise in love”? De ce, “a te indragosti”, in loc sa fie sinonim cu o “cadere”, nu ar insemna, de fapt, “a (te) urca in dragoste”!? Sensul imi pare mult mai profund…

Citeste mai departe...

Liviu Plesoianu

    Stiri de weekend                                                                                              

Dorinta de a fi perfect, o “reteta” sigura pentru esec!

Realitatea este una singura. Insa fiecare dintre noi o interpreteaza in mod diferit in functie de o multitudine de factori, cum ar fi educatia sa, experientele trecute, mediul in care traieste, felul in care proceseaza la nivelul creierului informatia pe care o preia cu ajutorul simturilor din exterior. In urma procesarii informatiilor apare o anumita stare interioara care ne face sa raspundem la ceea ce am perceput printr-un anumit comportament...

Cele 100 de reguli ale reusitei in afaceri

Reusita in afaceri necesita o „stofa” speciala. Daca succesul in afaceri constituie un ingredient important al unei vieti fericite, atunci ai de luptat. Concurenta este acerba! Gandeste in stil mare si fii cel mai tare! Aplica „Cele 100 de reguli ale reusitei in afaceri” si domina piata! Invata sa fii stapan pe situatie, indiferent de gravitatea acesteia. Invata sa fii intotdeauna cel mai bun...

Weekend placut!

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<


Data aparitiei: 19 Ianuarie 2008

Votati articolul "Sa ninga iar!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X