email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Societate comerciala platitoare de TVA care vinde combustibil. Ce obligatii are?

Societate comerciala platitoare de TVA care vinde combustibil. Ce obligatii are?
tvacombustibilaccizecod fiscal

Aflam in continuare ce obligatii fiscale are o societate comerciala platitoare de TVA care vinde combustibil atat la pompa en gross si en detail, cat si en gross direct din cisterna.

 

Specialistii Portal Contabilitate asteapta si intrebarile tale! Obtine PE LOC raspunsul pentru orice speta! 

Societate care vinde combustibil - obligatii: raspunsul specialistului

Din perspectiva accizelor, potrivit prevederilor art.435 alin.(3) si (4) din Codul fiscal, pentru a putea desfasura activitate de comercializare angro si/sau en detail de produse energetice precum benzina, motorina, petrol lampant, gaz petrolier lichefiat si biocombustibili, operatorul economic are obligatia de a se inregistra la autoritatea vamala teritoriala.

 

Aceasta inregistrare se realizeaza potrivit procedurii reglementate de OPANAF 3236/2018, cu modificarile si completarile ulterioare, inregistrare a carei finalitate este materializata prin acordarea atestatului de comercializare angro, respectiv en detail de produse energetice.
 
Desi nu ati precizat care este provenienta produselor energetice, mentionam ca atestatul de comercializare angro de produse energetice nu este necesar atunci cand produsele provin de la un antrepozitar autorizat din alt stat membru, situatie in care este necesar a obtine autorizatie de antrepozitar autorizat pentru depozitare produse energetice sau autorizatie de destinatar inregistrat, dupa caz.

Daca produsele energetice provin din operatiuni proprii de import sau de la furnizori inregistrati in Romania (antrepozitar autorizat pentru productie sau depozitare produse energetice, destinatar inregistrat, alt an grosist cu atestat de comercializare), pentru comercializarea angro pe teritoriul Romaniei a produselor energetice mentionate mai sus, este necesar atestatul de comercializare angro.


 
Pentru desfasurarea activitatii de comercializare prin statia de distributie carburanti la preturi cu amanuntul este necesar atestatul de comercializare en detail, indiferent de provenienta produselor energetice.
 
Din perspectiva regimului accizelor, calitatea de operator economic ce detine un atestat de comercializare angro sau en detail nu implica declaratii fiscale sau situatii de raportare specifice, produsele energetice respective fiind deja eliberate pentru consum, cu accize percepute si platite.

In mod particular, pentru benzina, motorina, petrol lampant, gaz petrolier lichefiat si biocombustibili, plata accizelor se efectueaza anticipat inainte de a fi livrate dintr-un antrepozit fiscal sau din locatia in care produsele respective au fost receptionate de catre destinatarul inregistrat, in conformitate cu prevederile art.345 alin.(3) din Codul fiscal.



Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Flavia Vlad - Economist - accize. 

 

Specialistii Portal Contabilitate asteapta si intrebarile tale! Obtine PE LOC raspunsul pentru orice speta! 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tvacombustibilaccizecod fiscal


Data aparitiei: 16 Aprilie 2021

Votati articolul "Societate comerciala platitoare de TVA care vinde combustibil. Ce obligatii are?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X