email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modificari privind transmiterea situatiilor financiare trimestriale centralizate intocmite de institutiile publice

Modificari privind transmiterea situatiilor financiare trimestriale centralizate intocmite de institutiile publice
institutii publicesituatii financiaremonitorul oficial

In Monitorul Oficial nr. 404 din 16 aprilie 2021 a fost publicat Ordinul 494/2021 privind transmiterea situatiilor financiare trimestriale centralizate intocmite de institutiile publice si pentru modificarea si completarea unor ordine ale ministrului finantelor publice in domeniul contabilitatii institutiilor publice. 


Situatiile financiare trimestriale centralizate, intocmite de institutiile publice pentru trimestrele I-III ale anului 2021, nu se mai transmit pe suport hartie la Ministerul Finantelor si la unitatile subordonate, dupa cum stabileste noul act normativ. 

Totodata, in prevederi sa precizeaza ca "in situatia in care pana la data de 31 martie 2021 nu sunt incheiate protocoalele de predare-preluare, potrivit prevederilor art. 9 alin. (1) din OUG nr. 212/2020 privind stabilirea unor masuri la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative, situatiile financiare centralizate la trimestrul I se intocmesc pentru ministerele existente inainte de intrarea in vigoare a ordonantei si se semneaza de catre ordonatorii de credite ai institutiilor reorganizate.

Ordinul 494/2021 - situatii financiare trimestriale: continutul actului normativ

Avand in vedere dispozitiile art. 9 alin. (2) si (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 88/2013 privind adoptarea unor masuri fiscal-bugetare pentru indeplinirea unor angajamente convenite cu organismele internationale, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, aprobata cu modificari prin Legea nr. 25/2014, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 4 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
in temeiul art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare,

ministrul finantelor emite urmatorul ordin:

Articolul 1



(1) Situatiile financiare trimestriale centralizate, intocmite de institutiile publice pentru trimestrele I-III ale anului 2021, nu se mai transmit pe suport hartie la Ministerul Finantelor si la unitatile subordonate.

(2) Situatiile financiare trimestriale centralizate prevazute la alin. (1) se transmit in formatul electronic generat de programul informatic pus la dispozitie de Ministerul Finantelor, precum si scanate prin e-mail, la termenele stabilite de reglementarile contabile in vigoare, semnate de catre persoanele cu atributii in acest sens, insotite de o adresa de inaintare.

(3) Adresele de e-mail la care/de la care vor fi transmise documentele prevazute la alin. (1) se stabilesc de comun acord intre Ministerul Finantelor sau unitatile subordonate, dupa caz, si institutiile publice.

(4) Raspunderea privind transmiterea situatiilor financiare trimestriale centralizate, potrivit alin. (2), la Ministerul Finantelor sau la unitatile subordonate revine ordonatorilor de credite ai institutiilor publice.

(5) Documentele prevazute la alin. (2) transmise la Ministerul Finantelor si la unitatile subordonate pot fi semnate cu semnatura electronica calificata.

(6) In situatia in care pana la data de 31 martie 2021 nu sunt incheiate protocoalele de predare-preluare, potrivit prevederilor art. 9 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 212/2020 privind stabilirea unor masuri la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative, situatiile financiare centralizate la trimestrul I se intocmesc pentru ministerele existente inainte de intrarea in vigoare a ordonantei si se semneaza de catre ordonatorii de credite ai institutiilor reorganizate.

Articolul 2

Dupa primul paragraf al punctului 1.5.(8).2 din Normele metodologice privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare trimestriale si a unor raportari financiare lunare ale institutiilor publice in anul 2019, precum si pentru modificarea si completarea altor norme metodologice in domeniul contabilitatii publice, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.998/2019, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 284 din 15 aprilie 2019, cu modificarile si completarile ulterioare, se introduce un nou paragraf, paragraful doi, cu urmatorul cuprins:

La anexa 27 «Situatia platilor efectuate din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare (titlul 56 si titlul 58) la data de ...», col. 11 «Bugetul institutiilor publice si activitatilor finantate integral din venituri proprii (s10 stat + autonome)» nu se mai completeaza cu informatii de catre institutiile publice.

Articolul 3

Paragraful al saptelea de la punctul 4.32 din Normele metodologice privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare ale institutiilor publice la 31 decembrie 2018 si pentru modificarea altor norme metodologice in domeniul contabilitatii institutiilor publice, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 129/2019, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 68 din 28 ianuarie 2019, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Fondurile ce se pun la dispozitia Bancii de Export-Import a Romaniei EXIMBANK - S.A. acordate din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Finantelor - Actiuni generale, de la capitolul 80.01 «Actiuni generale economice, comerciale si de munca», titlul XVI «Imprumuturi» cod 80, articol «Fonduri de la bugetul de stat puse la dispozitia EXIMBANK» cod 80.11, se inregistreaza in contabilitatea Trezoreriei centrale cu ajutorul contului 2670208 «Alte creante imobilizate (pentru sumele ce urmeaza a fi incasate in cursul exercitiilor viitoare)» si se raporteaza in anexa 40a «Situatia activelor si datoriilor financiare ale institutiilor publice din administratia centrala la data de ...», la randul 76

Articolul 4

Anexa 40a „Situatia activelor si datoriilor financiare ale institutiilor publice din administratia centrala la data de...“ la Normele metodologice privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare trimestriale ale institutiilor publice, precum si a unor raportari financiare lunare in anul 2009, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 629/2009, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 242 si 242 bis din 10 aprilie 2009, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Denumirea randului 272 „Participatiile statului la capitalul unor organisme internationale, cu exceptia FMI (ct. 2600300 - ct. 2960103) (S22)“ se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Participatiile statului la capitalul unor organisme internationale, cu exceptia FMI (ct. 2600300 - ct. 2960103) (S22 + S124), din care:
2. Se introduce un nou rand distinct, randul 272.1 „Participatia Romaniei la Fondul de Investitii al Initiativei celor Trei Mari“ (ct. 2600300 - ct. 2960103) (S124)“.

Articolul 5

Anexa nr. 3 „Corelatiile intre formularele de situatii financiare trimestriale“ la Ordinul ministrului finantelor publice nr. 640/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare trimestriale ale institutiilor publice, precum si a unor raportari financiare lunare in anul 2017, pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind organizarea si conducerea contabilitatii institutiilor publice, Planul de conturi pentru institutiile publice si instructiunile de aplicare a acestuia, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.917/2005, precum si pentru modificarea si completarea altor norme metodologice in domeniul contabilitatii publice, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 336 din 9 mai 2017, cu modificarile ulterioare, se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La titlul II „Corelatii intre formularele de situatii financiare trimestriale pentru subsectorul Administratia centrala (S1311)“, dupa punctul (6) „Corelatii intre formularul «Situatia fluxurilor de trezorerie la data...» (cod 04) si formularul anexa 40a «Situatia activelor si datoriilor financiare ale institutiilor publice din administratia centrala la data de...» (cod 17)“ se introduc trei noi puncte, punctele (7), (8) si (9), cu urmatorul cuprins:

(7) Corelatii intre formularul «Situatia platilor efectuate si a sumelor declarate pentru cota-parte aferenta cheltuielilor finantate din FEN postaderare» (cod 07, 09 la 16) (anexa 19 la situatiile financiare) si formularul «Contul de executie a bugetului institutiilor publice - Cheltuieli» (cod 21) (anexa 7 la situatiile financiare):

(7).1. Rd. 1 la 12 si rd. 14 la 39.6, col. 1 din formularul «Situatia platilor efectuate si a sumelor declarate pentru cotaparte aferenta cheltuielilor finantate din FEN postaderare» (cod 07, 09 la 16) (anexa 19 la situatiile financiare) = col. 7 din formularul «Contul de executie a bugetului institutiilor publice - Cheltuieli» (cod 21) (anexa 7 la situatiile financiare), la articolele de cheltuieli corespunzatoare fondurilor sau programelor din care sunt finantate proiectele cofinantate de Uniunea Europeana sau de alti donatori, de la titlul 56 «Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare» si titlul 58 «Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020», intocmite pe fiecare sursa de finantare, mai putin sursa de finantare 08 «Bugetul fondurilor externe nerambursabile».

(7).2. Rd. 1 la 12 si rd. 14 la 39.6, col. 2 din formularul «Situatia platilor efectuate si a sumelor declarate pentru cotaparte aferenta cheltuielilor finantate din FEN postaderare» (cod 07, 09 la 16) (anexa 19 la situatiile financiare) = col. 7 din formularul «Contul de executie a bugetului institutiilor publice - Cheltuieli» (cod 21) (anexa 7 la situatiile financiare), la alineatul de cheltuieli 02, pentru articolele de cheltuieli corespunzatoare fondurilor sau programelor din care sunt finantate proiectele cofinantate de Uniunea Europeana sau de alti donatori, de la titlul 56 «Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare» si titlul 58 «Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020», intocmite pe fiecare sursa de finantare, mai putin sursa de finantare 08 «Bugetul fondurilor externe nerambursabile».

NOTA:

Randurile din corelatiile de la pct. (7).1 si (7).2 se actualizeaza corespunzator ca urmare a completarii clasificatiei economice a indicatorilor finantelor publice.

(8) Corelatii in cadrul formularului «Situatia platilor efectuate si a sumelor declarate pentru cota-parte aferenta cheltuielilor finantate din FEN postaderare» (cod 07, 09 la 16) (anexa 19 la situatiile financiare):

(8).1. Rd. 1 la 12 si rd. 14 la 39.6, col. 8 ≤ rd. 1 la 12 si rd. 14 la 39.6, col. 2 pentru alineatul de cheltuieli 02 corespunzator fondului sau programului finantat din fonduri externe nerambursabile postaderare de la titlul 56 «Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare» si la titlul 58 «Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020».

NOTA:

Randurile din corelatia de la pct. (8).1 se actualizeaza corespunzator ca urmare a completarii clasificatiei economice a indicatorilor finantelor publice.

(9) Corelatii intre formularul «Situatia platilor efectuate din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare (titlul 56 si titlul 58)» (cod 56) (anexa 27 la situatiile financiare) si formularul «Contul de executie a bugetului institutiilor publice - Cheltuieli» (cod 21) (anexa 7 la situatiile financiare):

(9).1. Rd. 02 (col. 1 + ... + col. 10) din formularul «Situatia platilor efectuate din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare (titlul 56 si titlul 58)» (cod 56) (anexa 27 la situatiile financiare) = titlul 56 col. 7 din formularul «Contul de executie a bugetului institutiilor publice - Cheltuieli» (cod 21) (anexa 7 la situatiile financiare), intocmite pe surse de finantare.

(9).2. Rd. 11 (col. 1 + ... + col. 10) din formularul «Situatia platilor efectuate din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare (titlul 56 si titlul 58)» (cod 56) (anexa 27 la situatiile financiare) = titlul 58 col. 7 din formularul «Contul de executie a bugetului institutiilor publice - Cheltuieli» (cod 21) (anexa 7 la situatiile financiare), intocmite pe surse de finantare.

2. La titlul III „Corelatii intre formularele de situatii financiare trimestriale la subsectorul Administratia locala (S1313), dupa punctul (6) „Corelatii intre formularul «Situatia fluxurilor de trezorerie la data...» (cod 04) si formularul anexa 40b «Situatia activelor si datoriilor financiare ale institutiilor publice din administratia locala la data de...» (cod 18) se introduc trei noi puncte, punctele (7), (8) si (9), cu urmatorul cuprins:

(7) Corelatii intre formularul «Situatia platilor efectuate si a sumelor declarate pentru cota-parte aferenta cheltuielilor finantate din FEN postaderare» (cod 07, 09 la 16) (anexa 19 la situatiile financiare) si formularul «Contul de executie a bugetului institutiilor publice - Cheltuieli» (cod 21) (anexa 7b la situatiile financiare):

(7).1. Rd. 1 la 12 si rd. 14 la 39.6, col. 1 din formularul «Situatia platilor efectuate si a sumelor declarate pentru cotaparte aferenta cheltuielilor finantate din FEN postaderare» (cod 07, 09 la 16) (anexa 19 la situatiile financiare) = col. 7 din formularul «Contul de executie a bugetului institutiilor publice - Cheltuieli» (cod 21) (anexa 7b la situatiile financiare), la articolele de cheltuieli corespunzatoare fondurilor sau programelor din care sunt finantate proiectele cofinantate de Uniunea Europeana sau de alti donatori, de la titlul 56 «Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare» si titlul 58 «Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020», intocmite pe fiecare sursa de finantare, mai putin sursa de finantare 08 «Bugetul fondurilor externe nerambursabile».

(7).2. Rd. 1 la 12 si rd. 14 la 39.6, col. 2 din formularul «Situatia platilor efectuate si a sumelor declarate pentru cota-parte aferenta cheltuielilor finantate din FEN postaderare» (cod 07, 09 la 16) (anexa 19 la situatiile financiare) = col. 7 din formularul «Contul de executie a bugetului institutiilor publice - Cheltuieli» (cod 21) (anexa 7b la situatiile financiare), la alineatul de cheltuieli 02, pentru articolele de cheltuieli corespunzatoare fondurilor sau programelor din care sunt finantate proiectele cofinantate de Uniunea Europeana sau de alti donatori, de la titlul 56 «Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare» si titlul 58 «Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020», intocmite pe fiecare sursa de finantare, mai putin sursa de finantare 08 «Bugetul fondurilor externe nerambursabile».

NOTA:

Randurile din corelatiile de la punctele (7).1 si (7).2 se actualizeaza corespunzator ca urmare a completarii clasificatiei economice a indicatorilor finantelor publice.

(8) Corelatii in cadrul formularului «Situatia platilor efectuate si a sumelor declarate pentru cota-parte aferenta cheltuielilor finantate din FEN postaderare» (cod 07, 09 la 16) (anexa 19 la situatiile financiare):

(8).1. Rd. 1 la 12 si rd. 14 la 39.6, col. 8 ≤ rd. 1 la 12 si rd. 14 la 39.6, col. 2 pentru alineatul de cheltuieli 02 corespunzator fondului sau programului finantat din fonduri externe nerambursabile postaderare de la titlul 56 «Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare» si la titlul 58 «Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020».

NOTA:

Randurile din corelatia de la punctul (8).1 se actualizeaza corespunzator ca urmare a completarii clasificatiei economice a indicatorilor finantelor publice.

(9) Corelatii intre formularul «Situatia platilor efectuate din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare (titlul 56 si titlul 58)» (cod 56) (anexa 27 la situatiile financiare) si formularul «Contul de executie a bugetului institutiilor publice - Cheltuieli» (cod 21) (anexa 7b la situatiile financiare):

(9).1. Rd. 02 (col. 1 + ... + col. 10) din formularul «Situatia platilor efectuate din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare (titlul 56 si titlul 58)» (cod 56) (anexa 27 la situatiile financiare) = titlul 56 col. 7 din formularul «Contul de executie a bugetului institutiilor publice - Cheltuieli» (cod 21) (anexa 7b la situatiile financiare), intocmite pe surse de finantare.

(9).2. Rd. 11 (col. 1 + ... + col. 10) din formularul «Situatia platilor efectuate din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare (titlul 56 si titlul 58)» (cod 56) (anexa 27 la situatiile financiare) = titlul 58 col. 7 din formularul «Contul de executie a bugetului institutiilor publice - Cheltuieli» (cod 21) (anexa 7b la situatiile financiare), intocmite pe surse de finantare.

3. La titlul IV „Corelatii intre formularele de situatii financiare trimestriale din subsectorul Asigurari sociale (S1314)“, dupa punctul (6) „Corelatii intre formularul «Situatia fluxurilor de trezorerie la data...» (cod 04) si anexa 40c «Situatia activelor si datoriilor financiare ale institutiilor publice din domeniul asigurarilor sociale (de stat, somaj, sanatate) la data de...» (cod 19)“ se introduc trei noi puncte, punctele (7), (8) si (9), cu urmatorul cuprins:

(7) Corelatii intre formularul «Situatia platilor efectuate si a sumelor declarate pentru cota-parte aferenta cheltuielilor finantate din FEN postaderare» (cod 07, 09 la 16) (anexa 19 la situatiile financiare) si formularul «Contul de executie a bugetului institutiilor publice - Cheltuieli» (cod 21) (anexa 7 la situatiile financiare):

(7).1. .1. Rd. 1 la 12 si rd. 14 la 39.6, col. 1 din formularul «Situatia platilor efectuate si a sumelor declarate pentru cotaparte aferenta cheltuielilor finantate din FEN postaderare» (cod 07, 09 la 16) (anexa 19 la situatiile financiare) = col. 7 din formularul «Contul de executie a bugetului institutiilor publice - Cheltuieli» (cod 21) (anexa 7 la situatiile financiare), la articolele de cheltuieli corespunzatoare fondurilor sau programelor din care sunt finantate proiectele cofinantate de Uniunea Europeana sau de alti donatori, de la titlul 56 «Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare» si titlul 58 «Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020», intocmite pe fiecare sursa de finantare, mai putin sursa de finantare 08 «Bugetul fondurilor externe nerambursabile».

(7).2. Rd. 1 la 12 si rd. 14 la 39.6, col. 2 din formularul «Situatia platilor efectuate si a sumelor declarate pentru cotaparte aferenta cheltuielilor finantate din FEN postaderare» (cod 07, 09 la 16) (anexa 19 la situatiile financiare) = col. 7 din formularul «Contul de executie a bugetului institutiilor publice - Cheltuieli» (cod 21) (anexa 7 la situatiile financiare), la alineatul de cheltuieli 02, pentru articolele de cheltuieli corespunzatoare fondurilor sau programelor din care sunt finantate proiectele cofinantate de Uniunea Europeana sau de alti donatori, de la titlul 56 «Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare» si titlul 58 «Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020 intocmite pe fiecare sursa de finantare, mai putin sursa de finantare 08 «Bugetul fondurilor externe nerambursabile».

NOTA:

Randurile din corelatiile de la punctele (7).1 si (7).2 se actualizeaza corespunzator ca urmare a completarii clasificatiei economice a indicatorilor finantelor publice.

(8) Corelatii in cadrul formularului «Situatia platilor efectuate si a sumelor declarate pentru cota-parte aferenta cheltuielilor finantate din FEN postaderare» (cod 07, 09 la 16) (anexa 19 la situatiile financiare):

(8).1. Rd. 1 la 12 si rd. 14 la 39.6, col. 8 ≤ rd. 1 la 12 si rd. 14 la 39.6, col. 2 pentru alineatul de cheltuieli 02 corespunzator fondului sau programului finantat din fonduri externe nerambursabile postaderare de la titlul 56 «Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare» si la titlul 58 «Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020».

NOTA:

Randurile din corelatia de la punctul (8).1 se actualizeaza corespunzator ca urmare a completarii clasificatiei economice a indicatorilor finantelor publice.

(9) Corelatii intre formularul «Situatia platilor efectuate din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare (titlul 56 si titlul 58)» (cod 56) (anexa 27 la situatiile financiare) si formularul «Contul de executie a bugetului institutiilor publice - Cheltuieli» (cod 21) (anexa 7 la situatiile financiare):

(9).1. Rd. 02 (col. 1 + ... + col. 10) din formularul «Situatia platilor efectuate din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare (titlul 56 si titlul 58)» (cod 56) (anexa 27 la situatiile financiare) = titlul 56 col. 7 din formularul «Contul de executie a bugetului institutiilor publice - Cheltuieli» (cod 21) (anexa 7 la situatiile financiare), intocmite pe surse de finantare.

(9).2. Rd. 11 (col. 1 + ... + col. 10) din formularul «Situatia platilor efectuate din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare (titlul 56 si titlul 58)» (cod 56) (anexa 27 la situatiile financiare) = titlul 58 col. 7 din formularul «Contul de executie a bugetului institutiilor publice - Cheltuieli» (cod 21) (anexa 7 la situatiile financiare), intocmite pe surse de finantare.

Articolul 6

La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga orice alte dispozitii contrare acestuia.

Articolul 7

Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. 

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
institutii publicesituatii financiaremonitorul oficial


Data aparitiei: 19 Aprilie 2021

Votati articolul "Modificari privind transmiterea situatiilor financiare trimestriale centralizate intocmite de institutiile publice":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Fisa Postului pentru Contabil Sef [Model]

    • Fisa de post a contabilului sef defineste responsabilitatile si asteptarile asociate acestui rol important. Aceasta pozitie necesita nu doar cunostinte solide in domeniul contabilitatii, ci si abilitati de leadership si capacitatea de a se adapta cu succes intr-un mediu financiar in continua schimbare. In plus, contabilul sef este adesea implicat in procesul decizional al organizatiei, oferind analize si interpretari financiare care sustin obiectivele generale ale afacerii....» citeste mai departe aici

  • Casele de marcat devin obligatorii si la automatele comerciale: Fiscul va incepe sa dea amenzi de la 1 octombrie

    • Operatorii economici care desfasoara livrari de bunuri sau prestari de servicii prin intermediul automatelor comerciale si care nu au instalate case de marcat vor fi sanctionati cu o amenda intre 8.000 si 10.000 de lei. Sanctiunea se aplica incepand cu 1 octombrie 2024. In plus, ANAF va confisca sumele nejustificate si va suspenda activitatea operatorului economic la unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor. Prin interm...» citeste mai departe aici

  • Majorare de capital social: studiu de caz privind monografia contabila

    • Potrivit art 210 din Legea 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, capitalul social se poate mari prin emisiunea de actiuni noi sau prin majorarea valorii nominale a actiunilor existente in schimbul unor noi aporturi in numerar si/sau in natura. (1) Capitalul social se poate mari prin emisiunea de actiuni noi sau prin majorarea valorii din nominale a actiunilor existente in schimbul unor noi aporturi in numerar si/sau in natura. (2) ...» citeste mai departe aici

  • Recuperarea pierderilor fiscale: ce prevede art. 31 din Codul Fiscal si un studiu de caz practic

    • Legislatia clarifica modalitatile prin care companiile care au functionat initial ca microintreprinderi si au trecut apoi la sistemul de impozitare pe profit pot sa recupereze pierderile fiscale. In nota de fundamentare a OUG nr. 115/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru prorogarea unor termene, s-au cuprins unele prev...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X