email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Exemplu de completare a Registrului de evidenta fiscala

Exemplu de completare a Registrului de evidenta fiscala
registrul de evidenta fiscalapfaamenzi

Registrul de evidenta fiscala se modifica ori de cate ori se constata diferente cu privire la  veniturile si/sau cheltuielile inregistrate initial, pana la data depunerii Declaratiei rectificative.  

Registrul de evidenta fiscala se pastreaza la domiciliul fiscal al contribuabilului/sediul asocierii, fie in forma scrisa, fie in format electronic. 

Iata in continuare un exemplu de completare a Registrului de evidenta fiscala.

Registrul de Evidenta Fiscala este OBLIGATORIU pentru toata lumea! ANAF verifica (si amendeaza drastic cand e cazul) daca este completat corect, la timp si conform noilor modificari din lege. Vezi detalii ►

Completarea Registrului de evidenta fiscala - model

Subiectul: PFA platitor de TVA, servicii de consultanta 

 

Problema fiscala: 

PFA Ionescu Alexandra, intregistrata in scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal, care desfasoara activitati de consultanta, a efectuat in cursul anului 2019 achizitii si prestari servicii dupa cum urmeaza: 

- Achizitie obiect de inventar in valoare de 1.000 lei + TVA 190 lei, total factura 1.190 lei. Factura este achitata in numerar; 
- Achizitie materiale consumabile in valoare de 110 lei + TVA 20,9 lei, total factura 130,9 lei. Factura este achitata in numerar; 
- Achizitie alte materiale consumabile in valoare de 60 lei + TVA 11,4 lei, total factura 71,4 lei. Factura este achitata in numerar; 
- Achizitie combustibil in baza unui bon fiscal care are CUI-ul beneficiarului trecut in valoare de 240 lei inclusiv TVA (201,68 lei + 38,32 lei TVA). Pentru autoturismul in cauza se aplica deductibilitate de 50%. Bonul fiscal este achitat in numerar; 
- Achizitie bunuri in cadrul unei actiuni de protocol in valoare de 58,82 lei + TVA 11,18 lei, total factura 70 lei. Factura se achita in numerar. 
- Achizitii in interes personal in valoare de 1008,4 lei + TVA 191,6 lei, total factura 1.200 lei. Factura se achita in numerar. 
- Achizitii in interes personal in valoare de 42,02 lei + TVA 7,98 lei si materiale consumabile in valoare de 84,03 lei + TVA 15,97 lei. Totalul facturii, 150 lei, este achitat in numerar. 

- Achizitie mijloc fix in valoare de 5.000 lei + TVA 950 lei, total factura 5.950 lei. Factura se achita partial, pentru suma de 2.500 lei, din contul curent la banca; 
- Se emite factura de prestari servicii in valoare de 4.000 lei + TVA 760 lei, total factura 4.760 lei. Factura este incasata in contul curent la banca. 
- Se plateste partial contributia la pensie, in suma de 250 lei si un comision bancar in valoare de 2,5 lei. 
- Se plateste sume de 500 lei reprezentand sponsorizari efectuate catre o fundatie. 
- Se emite factura de prestari servicii in valoare de 3.000 lei + TVA 570 lei, total factura 3.570 lei. Factura este incasata partial in contul curent la banca, pentru suma de 3.000 lei. 
- Amortizarea inregistrata in cursul anului 2019 pentru mijloacele fixe detinute este 2.861,11 lei. 
 

Citeste si: Registrul de evidenta fiscala in 2021. Evidentierea cheltuielilor deductibile anual
 

Solutia: 

Se va stabili tratamentul cheltuielilor si veniturilor inregistrate si se va intocmi Registrul de evidenta fiscala. 

Achizitie obiect de inventar in valoare de 1.000 lei + TVA 190 lei, total factura 1.190 lei. Factura este achitata in numerar; 

Aceasta achizitie este efectuata in scopul desfasurarii activitatii economice si reprezinta o cheltuiala deductibila integral, factura fiind achitata. 

Pentru ca PFA este platitoare de TVA, in Registrul de evidenta fiscala se va inscrie numai valoarea fara TVA, respectiv 1.000 lei. 


Achizitie materiale consumabile in valoare de 110 lei + TVA 20,9 lei, total factura 130,9 lei. Factura este achitata in numerar; 

Aceasta achizitie este efectuata in scopul desfasurarii activitatii economice si reprezinta o cheltuiala deductibila integral, factura fiind achitata. 

Pentru ca PFA este platitoare de TVA, in Registrul de evidenta fiscala se va inscrie numai valoarea fara TVA, respectiv 110 lei. 

Achizitie alte materiale consumabile in valoare de 60 lei + TVA 11,4 lei, total factura 71,4 lei. Factua este achitata in numerar; 

Aceasta achizitie este efectuata in scopul desfasurarii activitatii economice si reprezinta o cheltuiala deductibila integral, factura fiind achitata. 

Pentru ca PFA este platitoare de TVA, in Registrul de evidenta fiscala se va inscrie numai valoarea fara TVA, respectiv 60 lei. 

Achizitie combustibil in baza unui bon fiscal care are CUI-ul beneficiarului trecut in valoare de 240 lei inclusiv TVA (201,68 lei + 38,32 lei TVA). Pentru autoturismul in cauza se aplica deductibilitate de 50%. Bonul fiscal este achitat in numerar.
 

Click AICI pentru modelul complet ►


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
registrul de evidenta fiscalapfaamenzi


Data aparitiei: 05 Mai 2021

Votati articolul "Exemplu de completare a Registrului de evidenta fiscala":
Rating:

Nota: 4.21 din 5 din 7 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X