email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

SRL cu doi asociati. Este necesara depunerea a doua Declaratii privind beneficiarii reali?

SRL cu doi asociati. Este necesara depunerea a doua Declaratii privind beneficiarii reali?
declaratia beneficiar reallegea 101/2021spalarea banilor

Obligatia de a depune din nou la Registrul Comertului Declaratia privind beneficiarii reali a produs valva in ultima perioada. Masura a fost introdusa in Legea 101/2021, care a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 446 din 27 aprilie 2021 si a intrat in vigoare din 30 aprilie. 


Singura veste buna pentru firme este ca depunerea Declaratiei privind beneficiarii reali a fost amanata pana la 1 octombrie 2021.

Totusi, pana se clarifica situatia, aceasta obligatie nu trebuie tratata cu superficialitate. Spre exemplu, una dintre dilemele cu care se confrunta unele companii este situatia in care un SRL are doi asociati. Se depun doua declaratii privind beneficiarii reali pentru fiecare asociat sau nu? Afla in continuare de la specialistul nostru! 
 

SRL cu doi asociati - Declaratie beneficiari reali: raspunsul specialistului

Obligativitatea depunerii declaratiei privind beneficiarii reali pentru inscrierea in Registrul tinuta Oficiul national al Registrului comertului, este prevazuta de Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, asa cum a fost modificata si completata prin OUG nr. 111/2020, aprobata de Legea nr. 101/2021.

 

Notiunea de beneficiari reali, asa cum se regaseste definita la art. 4 din Legea nr. 129/2019 se refera, in speta d-voastra, la persoanele fizice asociate ale SRL care detin mai mult de 25% din actiuni sau drepturile de vot sau participatie in capitalurile proprii ale societatii.

Asa cum rezulta din noile prevederi ale art. 56 din Legea nr. 129/2019, cu modificarile ulterioare, obligatia de declarare a beneficiarului real trebuie indeplinita in termen de 15 zile de la aprobarea situatiilor financiare pentru anul precedent sau in cazul in care intervine o schimbare a beneficiarului real, situatie care trebuie declarata in termen de 15 zile de la aceasta modificare.

Reprezentantul legal al societatii (administratorul sau persoana care este numita sa reprezinte societatea) trebuie sa depuna la Oficiul registrului comertului, formularul 6, formularul 18 si copie dupa actul de identitate.

In formularul 18 la art. I se va bifa prima casuta potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit a), pct.1 din Legea nr. 129/2019 , iar in Anexa 1 se inscriu datele celor doi asociati care sunt considerati beneficiarii reali ai societatii.

Nu este necesar sa se prezinte ambii asociati atata timp cat reprezentatul societatii are imputernicirea sa completeze formularele respective.



Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Elena Ionescu - Expert contabil si auditor. 


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia beneficiar reallegea 101/2021spalarea banilor


Data aparitiei: 12 Mai 2021
Ultima actualizare: 16 Iulie 2021

Votati articolul "SRL cu doi asociati. Este necesara depunerea a doua Declaratii privind beneficiarii reali?":
Rating:

Nota: 4.39 din 5 din 9 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X