email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum poti sa beneficiezi de stimulent de insertie si sa lucrezi pentru tine. Idei de afaceri

Cum poti sa beneficiezi de stimulent de insertie si sa lucrezi pentru tine. Idei de afaceri
idei de afaceribusinessproduse personalizateveniturilegislatiestart in afaceri

Daca de curand ai devenit mama, poti sa profiti de perioada prin care treci si, dupa cateva luni de acomodare cu copilul, sa te gandesti ca sotul tau sa-si deschida o afacere in cadrul careia sa lucrezi si tu, beneficiind de carte de munca. In plus, poti tine cont de majorarea stimulentul de insertie de la 650 de lei la 1500 de lei pentru parintii care se intorc la munca pana la implinirea varstei de sase luni a copilului, un proiect de lege aprobat de curand de Senatul Romaniei. Practic, la salariul de baza se va adauga aceasta suma pe care ti-o va acorda statul. Intr-un an, pe langa salariul net, poti aduna niste bani in plus. 

Acesti bani pot fi depusi intr-un cont de studii al copilului, astfel incat la varsta de 18 ani acesta sa aiba posibilitatea de a se orienta fara vreo bariera financiara catre o universitate din strainatate sau din tara, fara a se preocupa, de exemplu, ca taxa la o universitate de Medicina si Farmacie va fi, conform previziunilor, peste 200.000 de lei anual in 2039.

Ati putea sa va decideti insa asupra unui business de familie, ale carui servicii sau produse sa tina cont de nevoile oamenilor si sa fie adaptat contextului pandemic actual, pentru a obtine un profit sigur, rapid si stimulativ. Afacerea e de preferat sa nu va ocupe tot timpul, pentru a mai avea timp si pentru copil, pentru care poti alege o cresa, o bona interna sau ajutor din partea familiei.

Ideile de afaceri care s-ar plia acestor cerinte sunt urmatoarele, cu precizarea ca nu exista o ierarhie a lor:

 

Un magazin de cartier

In timp ce marile supermarketuri sunt asaltate de clienti, mai ales in conditiile si restrictiile impuse de contextul actual, te poti gandi sa-ti deschizi un magazin in cartier. Daca locuiesti in proximitatea unui metrou, vei atrage si un segment de clienti care pana in prezent se orientau catre buticurile din incinta statiilor Metrorex, un aspect deloc de neglijat. In plus, din considerente de timp, cumparatorii vor prefera sa-si faca cumparaturile uzuale fara a mai astepta si cate jumatate de ora la coada. O dispunere atenta a marfii, alegerea unor produse accesibile categoriei medii sociale si alimentarea continua a magazinului iti vor asigura profitul inca din primele luni de functionare. In plus, un scaner cod iti va usura semnificativ munca, eficientizand intreg procesul de vanzare a marfii. Poti adapta businessul situatiei actuale, livrand si cumparaturi care depasesc o anumita suma, de exemplu, de peste 150 de lei, direct la domiciliu, avand nevoie de un site in acest sens pentru a facilita cumparaturile online, avand ca raza de distributie zona in care locuiesti.

 

Un atelier de produse personalizate

Tricouri cu mesaje sugestive, cani pe care sa poata fi imprimate imagini, brelocuri, tablouri, cani, perne, agende personalizate: aceste obiecte sunt din ce mai cautate. Piata cadourilor personalizate e o nisa sigura pentru o afacere profitabila. In plus, afacerea adaptata mediului online si un sistem de livrare bine pus la punct sunt elemente care vor spori semnificativ sansele ca businessul sa devina un brand. Totodata, e de preferat sa ai colaboratori din zona de marketing, advertising si, desigur, copywriting. Pentru a dezvolta aceasta afacere ai nevoie de o investitie semnificativa, dar poti accesa fonduri europene, ca achizitionarea echipamentelor de productie sa fie una facila.

Cu destula determinare si sacrificii, poti profita de ocazia de a obtine venituri din doua surse diferite: afacerea ta si stimulentul de insertie. 

Sursa foto: unsplash.com


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
idei de afaceribusinessproduse personalizateveniturilegislatiestart in afaceri


Data aparitiei: 12 Mai 2021

Votati articolul "Cum poti sa beneficiezi de stimulent de insertie si sa lucrezi pentru tine. Idei de afaceri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X