email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inspectia fiscala - se modifica formularul prin care ANAF informeaza contribuabilii despre discutia finala

Inspectia fiscala - se modifica formularul prin care ANAF informeaza contribuabilii despre discutia finala
inspectie fiscalacontrol anaf

UPDATE in 20 mai 2021 ANAF a publicat in Monitorul Oficial modificarile aduse formularului „Instiintare pentru discutia finala” pe care institutia il foloseste pentru a informa contribuabilul despre incheierea inspectiei fiscale si contatarile organelor de control.

Noul act normativ a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 519 din 19 mai 2021. Ordinul 758/2021 modifica si completeaza OPANAF nr. 4077/2020 pentru aprobarea procedurii de intocmire, avizare si aprobare a raportului de inspectie fiscala.

Potrivit referatului de aprobare, "la audierea contribuabilului/platitorului inaintea luarii unei decizii, Codul de procedura fiscala reglementeaza la art. 9 faptul ca audierea se considera indeplinita daca contribuabilul/platitorul nu se prezinta, din orice motiv, la doua termene consecutive stabilite de organul fiscal in vederea audierii, iar la art. 130 se reglementeaza comunicarea instiintarii pentru discutia finala asupra constatarilor si consecintelor fiscale urmare inspectiei fiscale (care reprezinta in fapt audierea contribuabilului/platitorului), in vederea armonizarii aplicarii celor doua prevederi legale."

In document se mai precizaza ca, "in vederea eliminarii transmiterii a doua instiintari pentru discutia finala, se propune modificarea Anexei 2 - Instiintare pentru discutia finala, in continutul acesteia fiind mentionata informatia ca in situatia in care contribuabilul/platitorul nu se prezinta la primul termen stabilit pentru discutia finala, se stabileste cel de-al doilea termen pentru a avea loc discutia finala."

In formularul vechi se preciza: "In situatia in care doriti sa renuntati la discutia finala, va rugam sa notificati acest fapt organului de inspectie fiscala, anterior datei programate pentru discutia finala. In acest caz, data incheierii inspectiei fiscale este data notificarii, conform prevederilor art. 130 alin. (4) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
In cazul in care la data si ora stabilite nu va veti prezenta la discutia finala si nu veti notifica despre renuntarea la acest drept, va comunicam ca, potrivit art. 130 alin. (4) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, data de.......... reprezinta data de incheiere a inspectiei fiscale."
 

In noul formular se precizeaza: "Va informam ca aveti posibilitatea sa va exprimati in scris punctul de vedere cu privire la constatarile organelor de inspectie fiscala, in conformitate cu prevederile art. 9 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.

In situatia in care nu va veti prezenta la termenul stabilit pentru discutia finala din data de………………….., va informam ca cel de-al doilea termen stabilit pentru a avea loc discutia finala este in data de ………………, ora…………. la…………………………………………………

In situatia in care doriti sa renuntati la discutia finala va rugam sa notificati acest fapt organului de inspectie fiscala, anterior datei/datelor programate pentru discutia finala. In acest caz, data incheierii inspectiei fiscale este data notificarii, conform prevederilor art.130 alin. (4) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.
In cazul in care nu va veti prezenta la discutia finala la niciunul din cele doua termene si nu veti notifica despre renuntarea la acest drept, va comunicam ca, potrivit art. 130 alin. (4) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, data de ______________reprezinta data de incheiere a inspectiei fiscale."

 

Consulta ordinul + formularul pentru discutia finala ►


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
inspectie fiscalacontrol anaf


Data aparitiei: 13 Mai 2021
Ultima actualizare: 20 Mai 2021

Votati articolul "Inspectia fiscala - se modifica formularul prin care ANAF informeaza contribuabilii despre discutia finala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X