email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noua procedura de restructurare a obligatiilor bugetare restante, analizata de Ionut Jinga

Noua procedura de restructurare a obligatiilor bugetare restante, analizata de Ionut Jinga
obligatii bugetarerestructurarecod de procedura fiscala

Din 14 septembrie a intrat in vigoare noua procedura de restructurare a obligatiilor bugetare restante aprobata prin OMFP nr. 764/2021. 

Astfel, au fost aduse modificari importante in OG 6/2019 privind instituirea unor facilitati fiscale, un document care a luat prin surprindere multi contribuabili la vremea respectiva. 

Consultantul Ionut Jinga a analizat noua procedura de restructurare a obligatiilor bugetare restante. Va prezentam in continuare 7 modificari esentiale si efectele lor. 

Procedura de restructurare a obligatiilor bugetare restante (OMFP nr. 764/2021: analiza lui Ionut Jinga

 

1. Procedura se aplica debitorilor care inregistreaza obligatii bugetare principale restante la data de 31 decembrie 2020, nestinse pana la data emiterii certificatului de atestare fiscala de catre organul fiscal central, precum si obligatii bugetare accesorii.

2. Una dintre conditiile care trebuie respectate pentru a beneficia de restructurarea obligatiilor bugetare este ca debitorul sa nu se afle in procedura insolventei potrivit legii la data emiterii deciziei de aprobare a restructurarii obligatiilor bugetare. Debitorul care se afla in procedura insolventei pana la data la care are obligatia de a notifica organul fiscal competent cu privire la intentia de restructurare si doreste restructurarea obligatiilor bugetare poate notifica organul fiscal cu privire la intentia sa, cu conditia ca pana la data emiterii deciziei de aprobare a cererii de restructurare sa iasa din procedura insolventei.

3. Notificarea privind intentia de restructurare a obligatiilor bugetare poate fi depusa:

a) la registratura organului fiscal central competent;


b) prin posta, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire;
c) prin mijloace electronice de transmitere la distanta potrivit art. 79 din Codul de procedura fiscala.

4.  Notificarea poate fi retrasa oricand de catre debitor la cererea acestuia, prin bifarea casutei corespunzatoare din notificarea prevazuta in anexa nr. 29, fara ca debitorul sa piarda dreptul de a depune o noua notificare pana la implinirea termenului prevazut, urmand ca organul fiscal competent sa comunice acestuia decizia prin care se ia act de retragerea notificarii.

5. In situatia in care debitorul doreste concomitent atat retragerea notificarii initiale, cat si depunerea unei noi notificari, aceasta se poate realiza printr-o singura notificare, prin bifarea casutei corespunzatoare din notificare, depusa la organul fiscal competent, aplicandu-se in mod corespunzator prevederile de la pct 4.

6. Pentru mentinerea inlesnirii la plata a carei valabilitate a fost pierduta, pentru modificarea inlesnirii la plata, precum si pentru orice alte operatiuni privind procedura de acordare si de urmarire a derularii inlesnirilor la plata se aplica in mod corespunzator prevederile Procedurii de aplicare a acordarii esalonarii la plata de catre organul fiscal central, aprobata prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 90/2016, cu modificarile si completarile ulterioare.

7. Se introduce un capitol nou - "Restructurarea obligatiilor bugetare in cazul persoanelor pentru care s-a atras raspunderea"

7.1 Restructurarea obligatilor bugetare se acorda si pentru debitorii carora li s-a stabilit raspunderea solidara potrivit Codului de procedura fiscala sau raspunderea potrivit Legii  privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, inclusiv legii penale. 

Citeste continuarea AICI. ►


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
obligatii bugetarerestructurarecod de procedura fiscala


Data aparitiei: 20 Septembrie 2021

Votati articolul "Noua procedura de restructurare a obligatiilor bugetare restante, analizata de Ionut Jinga":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X