email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alegerea finantarii perfecte: tipuri de credit care raspund nevoilor tale

Alegerea finantarii perfecte: tipuri de credit care raspund nevoilor tale
credit casacredit constructie casasfaturi credit

A constientiza importanta instrumentelor pe care le ai la dispozitie pentru a-ti duce la bun sfarsit planurile este un pas vital de luat in considerare in etapa de planificare financiara. Indiferent de nevoile pe care le ai, mitul bancilor de care sa stai cat mai departe este demontat constant, datorita procedurilor clare pe care le implica imprumutul unei sume de bani. 

 

Astfel, indiferent de perioada de creditare pe care o alegi, corelata cu nevoile pe care le ai, transparenta contribuie la o intelegere clara a conditiilor pe care trebuie sa le indeplinesti. A fi familiarizat cu domeniul fiscal este o conditie pe care deja o indeplinesti, dar colaborarea cu banca este, de cele mai multe ori, un proces indelungat. Tocmai de aceea, pe langa claritatea conditiilor si cunoasterea fiecarui aspect din contractul pe care il semnezi, este vital sa corelezi cererea cu nevoia pe care o ai. 

 

Trebuie sa stii ca ai la dispozitie mai multe tipuri de credit, cu diferite conditii, perioade de rambursare si sume ce pot fi acordate:

 

Credit imobiliar si creditul ipotecar

Evident, indiferent de contextul pandemic, nevoia de a avea o locuinta este cea care ne indeamna sa ajungem la biroul de credite de la banca si sa verificam toate conditiile de indeplinit. Vorbim despre un angajament mutual intre banca si proprietar, care se poate intinde si pe o perioada de 30 de ani. 

 

In functie de aspectele pe care le indeplinesti, vei vedea daca ai sau nu nevoie de un coplatitor sau daca avansul pe care il poti da se incadreaza in baremele stabilite de politica bancii. Documentele pe care banca le solicita vor fi fara indoiala numeroase, iar perioada de timp pentru aprobarea creditului este ceva mai indelungata. 

 

Totusi, un contabil stie mai bine sa gestioneze elementele creditului decat o persoana neinitiata, astfel ca te salvezi de problema intelegerii conceptelor si efectiv poti trece la treaba. Este mult mai convenabil sa intelegi aspectele complexe si sa pui in miscare o investitie ale carei puncte – de plecare si de finalizare – iti sunt clare, matematic vorbind, in minte.

 

Credit de constructie

Poate ai inceput in forta un proiect personal major, cum este, de exemplu, constructia unei locuinte, dar lucrurile s-au impotmolit imediat ce ai gasit terenul perfect pentru a ridica intreaga constructie. 

 

Tocmai de aceea, cu sprijinul specialistilor si cu sfaturile potrivite, exista o reala posibilitate ca un credit de constructie casa sa fie exact tipul de finantare de care ai nevoie. Ai de luat in considerare o serie de variabile ce se pot modifica de la o banca la alta, fie ca vorbim de conditii de acordare sau nivelul dobanzii. 

 

Totusi, existenta specialistilor care sa gaseasca cea mai buna varianta pentru tine reprezinta o economie de finante si de timp pe care o poti reinvesti exact asa cum consideri. Se spune ca un contabil sau un broker de credite rezolva pentru clientii sai probleme pe care acestia din urma nici macar nu constientizeaza ca le au. Astfel, un expert in creditare care sa te consilieze va fi colaboratorul tau profesionist, care nu te va lasa sa confunzi nici macar lucrurile cu care nu esti familiarizat.

 

Credit de nevoi personale 

Acordat pe o perioada mai scurta decat creditul imobiliar si intr-un cuantum mai redus, acest tip de credit este mult mai usor de utilizat si redirectionat exact pentru ce iti doresti, mai ales ca banca nu intervine si nu conditioneaza folosirea acestor bani. Nu vei oferi niciodata explicatii suplimentare referitoare la modul in care folosesti respectivii bani si conditiile de acordare sunt ceva mai simplu de indeplinit. 

 

In functie de punctajul pe care il va calcula ofiterul de credite, vei afla ce aspecte sunt de interes pentru banca si cum te situezi in istoricul biroului de credite. De regula, daca ai mai avut credite si ai platit la timp sumele stabilite, increderea bancii in tine va fi mai mare si automat va creste si punctajul. In plus, aprobarea acestora este rapida, astfel ca nu vei pierde timpul printre formulare, mai ales in perioada de depunere a declaratiilor lunare.

 

Oricare ar fi varianta pe care o alegi, un credit este un raport de lunga durata cu institutia bancara, care necesita deschidere si seriozitate din ambele parti. Scadentarul pe care il cunosti de la clientii tai iti va deveni prieten si tie. Diferenta este ca felul in care intelegi tu desfasurarea unui imprumut este mult mai clar si precis, comparativ cu cei neinitiati. La fel ca in orice aspect financiar, pe langa un comportament financiar-fiscal sanatos, vei putea gestiona productiv, pentru tine, rezultatele unei alegeri facute 100% in cunostinta de cauza. 



 

Sursa foto: Pinteres


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
credit casacredit constructie casasfaturi credit


Data aparitiei: 03 Decembrie 2021

Votati articolul "Alegerea finantarii perfecte: tipuri de credit care raspund nevoilor tale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X