email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alege o platforma HR flexibila, ce poate fi adaptata afacerilor internationale

Alege o platforma HR flexibila, ce poate fi adaptata afacerilor internationale
hrplatforma hrhuman resources

Ultimii ani nu au insemnat doar schimbarea spatiului in care ne desfasuram activitatea, care poate fi un birou elegant intr-o cladire inalta din centrul orasului, o cafenea draguta sau chiar un colt din propriul nostru living.

Tot in ultimii ani, s-a conturat o tendinta din ce in ce mai clara catre largirea sferei de activitate a business-urilor. Afaceri micute au progresat catre afaceri nationale si, ulterior, catre afaceri regionale de succes.

Ce este diferit in cazul business-urilor internationale la nivel de soft de resurse umane

Extinderea regionala, internationala a unui business a venit cu o serie de provocari, daca ne referim la sfera resurselor umane.

Aceste provocari se refera in special la:

  • diferentele din legislatia muncii – avem prevederi contractuale diferite, zile libere nationale diferite, diferente in acordarea concediilor medicale, dar si a altor tipuri de zile libere,

  • monede diferite,

  • diferente de fus orar si chiar de format standard al datei calendaristice,

  • diferente in ceea ce priveste tipul de contract ce poate fi incheiat, etc

Majoritatea firmelor au adoptat in acest moment un software de resurse umane. Provocarea in cazul business-urilor cu locatii si angajati din mai multe tari este identificarea unui soft HR flexibil, care sa poate integra toate aceste diferente si sustine activitatea departamentului HR.

In special aplicatiile de pontaj sau de administrare a personalului, in care aplicabilitatea elementelor ce tin de legislatia muncii este esentiala, vor avea nevoie de customizari speciale, in functie de fiecare zona in parte. Din acest punct de vedere, o solutie HR flexibila, asa cum este Sincron HR Sofware, se va plia cu usurinta pe cerintele diverselor legislatii nationale.

Solutii pentru zona de pontaj sau gestiunea timpului lucrat

Aplicatia de gestiune a timpului, care genereaza pontajul in cazul unei organizatii cu sedii deschise in alte tari va necesita definirea unor grupuri de informatii valabile in anumite zone. De exemplu, atunci cand setam informatiile specifice unei tari, vom aloca angajatii grupului definit si vom asocia elemente precum fusul orar, zilele libere aplicate automat, in functie de legislatia muncii.

Tipul de concedii va fi, de asemenea diferit. De exemplu, daca in Romania concediul medical este eliberat de medicul de familie, in tari precum Canada exista o serie de „sick days” la care un angajat are dreptul, fara a fi necesar un document oficial. Avem, asadar, un mod de implementare diferit in cele doua cazuri. Tot in aceasta zona, putem avea zilele libere pentru evenimente speciale din viata sau concediile fara plata, in functie de fiecare legislatie in parte. De asemenea, regulile de gestiune a timpului lucrat pot sa provina si din reguli interne sau proceduri, precum ziua libera bonus pe ziua de nastere a angajatului sau diverse bonificatii de zile libere, in functie de vechime.

Chiar si in cadrul unei companii care functioneaza intr-o tara, putem avea prevederi diferite pentru grupuri de angajati, care sa necesite setari si elemente diferite. De exemplu, angajatii ce au aderat la un anumit sindicat pot avea beneficii diferite.

Sincron HR a implementat deja proiecte internationale cu diverse elemente specifice pentru clientii din portofoliu. Ca exemplu, o companie cu locatii in Romania, Canada, US, Mexic, Ucraina si Singapore a constituit o adevarata provocare din punct de vedere al diversitatii si complexitatii abordarilor legislatiei muncii. Inclusiv posibilitatea schimbarii formatului datei in functie de fiecare zona a fost considerata utila si placuta, daca nu critica!

Tot o provocare a fost implementarea solutiei in tari cu provincii cu reguli proprii la nivel local, asa cum sunt Germania sau Canada.

Sincron HR a reusit sa dezvolte un software HR de pontaj cu maximum de configurabilitate, ce permite adaptarea setarilor la nivelul celui mai mic element necesar companiei. In cazul unei organizatii cu locatii multiple, configurarea solutiei se poate face in functie de nevoile fiecarei zone. Aceasta zona poate fi o tara, o regiune, dar si un oras sau un simplu departament. Configurarea solutiei HR se poate realiza la nivelul oricarei forme de organizare interna sau echipe.

Solutii pentru administrarea personalului

Pentru zona de administrare de personal, specialistii Sincron HR Software au creat o serie de instrumente specifice, in ceea ce priveste regionalizarea, cu care se pot constitui realitati specifice unei geografii, atat la nivel de template-uri utilizate, cat si la nivel de reguli de business. Functionalitatea de self service, care castiga din ce in ce mai mult teren in noul context pandemic, a fost, de asemenea, gandita pentru a deservi mai multe tari sau regiuni.

Pot fi customizate, din acest punct de vedere, atat tara, cat si limba. In plus, se pot selecta moneda, salariul, adresa, departamentul – iar softul HR a fost gandit pentru a fi configurabil in functie de criteriile dorite.

Dintr-o alta perspectiva, o platforma HR pentru administrarea de personal, flexibila si customizabila, poate fi utilizata cu succes si in cazul firmelor mari, cu sisteme diverse si dificultati de comunicare. In acest caz, managementul si departamentul HR ar putea rezolva o serie de probleme critice, printre care:

  • acces facil la date si posibilitatea de organizare eficienta,

  • rapiditatea implementarii diverselor schimbari la nivel organizational,

  • un plus de ordine si structura in cadrul companiei, integrabilitatea sistemelor, de exemplu – admin de personal general, integrat cu soft de payroll local

  • ultima, dar nu in ultimul rand, este comunicarea interna pe chestiuni formale precum emiterea de documente sau informari specifice de HR

In concluzie

Sumarizand, platforma de gestiune a resurselor umane oferita de HR Sincron, da dovada de versatilitate si maturitate in linie cu practicile moderne de gestiune a proceselor de resurse umane, care se globalizeaza in linie cu economia.

Asistam in ultima perioada la o tendinta de schimbare a paradigmelor organizationale. De la sistemele "in bloc" se migreaza catre micro-cosmosuri de sisteme integrate. O platforma HR flexibila si customizabila, asa cum este Sincron HR Software, ne ofera posibilitatea de a integra toate datele de personal, in functie de specificul fiecareia, cu economisirea de timp si energie pentru personalul departamentului de resurse umane. In plus, datele pot fi utilizate la maxim pentru a realiza analize si a monitoriza trenduri, acestea circuland fluid dintr-un sistem in altul.


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
hrplatforma hrhuman resources


Data aparitiei: 17 Ianuarie 2022

Votati articolul "Alege o platforma HR flexibila, ce poate fi adaptata afacerilor internationale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X