email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antifrauda verifica banii obtinuti din tranzactionarea criptomonedelor prin intermediul unor diferite platforme descentralizate

Antifrauda verifica banii obtinuti din tranzactionarea criptomonedelor prin intermediul unor diferite platforme descentralizate
criptomonedeobligatii fiscaleimpozit pe venitcontributii

ANAF creste numarul controalelor si largeste sfera de actiuni si asupra banilor obtinuti din tranzactionarea criptomonelor, potrivit unui comunicat al institutiei. 

ANAF se adapteaza evolutiei tehnologiei si trendurilor pietei financiare si verifica veniturile obtinute din tranzactionarea criptomonedelor. Astfel, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala, din cadrul ANAF, au initiat controale pentruverificarea veniturilor obtinute in perioada 2016-2021 din tranzactionarea criptomonedelor prin intermediul unor diferite platforme descentralizate, precum Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX s.a. 

Documenteaza-te de pe acum despre criptomonede, pentru ca in 5-10 ani ele vor sta la baza economiei globale! Parcurge lucrarea ► “Criptomonede. Ghid practic pentru incepatori”. 


Intr-o prima etapa au fost identificate venituri de peste 131 milioane euro obtinute de catre 63 cetateni romani. Pana in prezent, inspectorii DGAF au identificat cca.48,67 milioane euro omisi de la declarare, partial sau integral. Pana in prezent, pentru recuperarea obligatiilor fiscale nedeclarate au fost emise decizii de impunere pentru o suma totala de cca. 2,10 milioane euro. 

Trebuie mentionat ca, in aceeasi masura, au fost identificate si venituri de cca.15 milioane euro obtinute din tranzactionarea criptomonedelor, care au fost declarate integral, pentru care au fost achitate impozitul pe venit si contributiile sociale aferente.

ATENTIE! 

Inspectorii antifrauda fiscala vor continua sa verifice veniturile obtinute din activitati specifice, precum minarea sau tranzactionarea criptomonedelor sau tokenurilor non-fungibile, pentru asigurarea cresterii gradului de fiscalizare si a conformarii voluntare in randul tuturor categoriilor de contribuabili. DirectiaGenerala Antifrauda Fiscala recomanda tuturor celor care desfasoara sau intentioneaza sa inceapa o astfel de activitate, sa se asigure ca declara si achita toate obligatiile fiscale datorate bugetului de stat. 
 

Citeste si: Seful ANAF anunta controale intense la persoanele fizice, de la 1 iulie. Am facut o analiza de risc pe 20 de milioane de CNP-uri


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
criptomonedeobligatii fiscaleimpozit pe venitcontributii


Data aparitiei: 30 Iunie 2022

Votati articolul "Antifrauda verifica banii obtinuti din tranzactionarea criptomonedelor prin intermediul unor diferite platforme descentralizate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X