email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Solutii in probleme de contabilitate si fiscalitate in saptamana 28 iulie - 1 august

contabilitatefiscalitatesolutii

Inregistrarea in contabilitate a proiectelor imobiliare

Dezvoltatorii imobiliari trebuie sa clasifice proiectele sale deschise in vederea realizarii de proiecte imobiliare ca stocuri in curs de executie.

Pentru realizarea proiectelor imobiliare se inregistreaza cheltuieli care trebuie analizate in vederea stabilirii tratamentului contabil aplicat, in sensul ca reprezinta costuri capitalizabile sau sunt cheltuielile exercitiului.

In IAS 2 se arata ca in costul de productie sau de prelucrare al stocurilor, precum si in costul de productie al imobilizarilor sunt cuprinse cheltuielile directe aferente productiei, si anume: materiale directe, energie consumata in scopuri tehnologice, manopera directa si alte cheltuieli directe de productie, precum si cota cheltuielilor indirecte de productie alocata in mod rational ca fiind legata de fabricatia acestora

Pentru mai multe detalii  apasati aici

Corectarea operatiunilor eronate

In cadrul activitatii desfasurate de societatile comerciale, din diverse motive, unele fiind legate de proasta comunicare intre departamente, pot exista situatii in care anumite operatiuni nu au fost inregistrate in contabilitate la momentul efectuarii lor sau au fost inregistrate gresit.

Veniturile sau cheltuielile inregistrate eronat sau omise se inregistreaza in contabilitate la data constatarii lor. Corespunzator se corecteaza si rezultatul fiscal al perioadei fiscale careia ii apartin erorile respective.

Corectarea erorilor din anul curent

Daca constarea erorii are loc in acelasi an in care s-a produs eroarea, corectarea se face pe seama rezultatului curent. Inregistrarea se face cu intarziere in venituri sau in cheltuieli, dupa caz, tinand seama de continutul economic al erorii. Regularizarea impozitului pe profit se face pe cumulat in trimestrul in care s-a constat eroarea, cu consecintele fiscale de rigoare, in functie de influentele in baza impozabila aferenta impozitului pe profit

Pentru mai multe detalii 

apasati aici

Organizarea evidentei in scopul taxei pe valoarea adaugata

In Monitorul Oficial cu nr. 364 din data de 13 mai 2008, a fost publicat Ordinul 1372/2008 privind organizarea evidentei in scopul taxei pe valoarea adaugata, conform art. 156 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Prezentul ordin abroga Ordinul 2217/2006 si propune noi modele orientative ale jurnalelor de vanzari si cumparari, registrului non-transferurilor si registrul bunurilor mobile corporale primite in scopul expertizarii sau efectuarii de lucrari asupra acestora.

Conform prevederilor art. 156 din Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, au obligatia sa tina evidente corecte si complete urmatorii:

persoanele impozabile stabilite in Romania, pentru operatiunile efectuate in desfasurarea activitatilor economice, pentru operatiunile pentru care sunt obligate la plata taxei, precum si pentru orice alta operatiune reglementata la titlul VI din Codul fiscal

Pentru mai multe detalii  apasati aici

Achizitia activelor imobilizate

O imobilizare corporala trebuie recunoscuta in contabilitate ca activ pe termen lung, potrivit regulilor contabile, aplicabile de la o anumita data. Initial orice imobilizare se recunoaste la costul de achizitie. Un activ detinut pe termen lung are rolul de a genera beneficii economice viitoare pe masura utilizarii lui.

Inregistrarea achizitiei unei constructii in contabilitate se face la momentul receptionarii acesteia, in masura in care cumparatorul are drept de proprietate/folosinta, potrivit relatiilor contractuale. Aceasta inseamna ca bunul respectiv va aduce venituri din acel moment catre societatea care l-a achizitionat.

In practica, pentru cladiri, realizarea veniturilor de catre societatea achizitoare este analizata atat prin prisma transferului dreptului de proprietate si a inscrierii noului proprietar in cartea funciara, cat si a modalitatilor de plata. In cele mai multe situatii, achizitionarea presupune si transferul dreptului de proprietate, dar de multe ori acesta se face initial sau ulterior in functie de modalitatile de plata, negociate intre parti

Pentru mai multe detalii  apasati aici

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contabilitatefiscalitatesolutii


Data aparitiei: 01 August 2008

Votati articolul "Solutii in probleme de contabilitate si fiscalitate in saptamana 28 iulie - 1 august":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X