email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF recomanda structurilor executive sa nu aplice amenzi pentru depunerea cu intarziere a declaratiilor fiscale

ANAF recomanda structurilor executive sa nu aplice amenzi pentru depunerea cu intarziere a declaratiilor fiscale
declaratia unicadeclaratia 230anafpfavenituri

Desi mai multe asociatii si institutii au solicitat autoritatilor fiscale sa amane termenul limita de 25 mai pentru depunerea declaratiilor fiscale, singura reactie care a venit a fost ca nu se vor aplica amenzi pentru intarzierile de cateva zile. 

Conducerea ANAF a recomandat structurilor sale executive din teritoriu sa nu aplice amenzi pentru nerespectarea termenului de depunere a formularelor fiscale, in contextul sincopelor de functionare ale portalului institutiei. 

Printre declaratiile fiscale care au avut termen limita pe 25 mai se numara si Declaratia unica ce trebuie depusa de persoanele fizice care depun venituri din activitati independente (PFA-uri, II-uri, IF-uri, profesii liberale), venituri din drepturi de proprietate intelectuala, chirii, agricultura, investitii (pentru care nu se face retinere la sursa), dar si din alte surse. De asemenea, Formularul 230 a avut termen limita pe data de 25 mai. Avand in vedere ca sistemele ANAF au functionat defectuos sau deloc in ultimele zile, mii de organizatii au fost in pericolul de a nu depune formularele 230.  

Data fiind informarea primita de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala din partea Centrului National pentru Informatii Financiare aflat in subordinea Ministerului Finantelor, cu privire la sincopele de functionare ale portalului ANAF si la imposibilitatea remedierii acestor sincope la timp pentru a sprijini contribuabilii in depunerea declaratiilor fiscale in termenul de 25 mai, conducerea Agentiei recomanda structurilor sale executive din teritoriu ca, pentru situatiile de nerespectare a termenului de depunere, sa-si manifeste rolul activ si sa aiba in vedere prevederile din Codul de procedura fiscala referitoare la buna-credinta a contribuabililor, potrivit Art. 7 coroborat cu Art. 12", se arata in mesajul Fiscului, conform startupcafe.ro.

In incheiere, reprezentantii ANAF si-au cerut scuze contribuabililor si au promis ca nu vor mai fi “astfel de sincope” dupa finalizarea procesului de digitalizare. 

"Ne cerem scuze contribuabililor pentru situatia intampinata, dar avem incredere ca odata cu finalizarea procesului de digitalizare a administratiei fiscale, nu vor mai avea loc astfel de sincope”, mai specifica ANAF in mesaj. 

Lucian Heius, presedintele Fiscului, a declarat recent ca vor deveni realitate mai multe proiecte mari de digitalizare pregatite pentru institutiei. 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia unicadeclaratia 230anafpfavenituri


Data aparitiei: 26 Mai 2023

Votati articolul "ANAF recomanda structurilor executive sa nu aplice amenzi pentru depunerea cu intarziere a declaratiilor fiscale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X