email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OFICIAL: Guvernul a prelungit perioada fara sanctiuni pentru contribuabilii care nu utilizeaza e-Factura pana la 31 mai

OFICIAL: Guvernul a prelungit perioada fara sanctiuni pentru contribuabilii care nu utilizeaza e-Factura pana la 31 mai
e-facturasanctiuni e-facturae-factura simplificata

Guvernul Romaniei a adoptat un proiect de act normativ initiat de Ministerul Finantelor, care vizeaza extinderea perioadei in care nu se vor impune sanctiuni celor care nu utilizeaza sistemul RO e-Factura si implementarea reglementarilor referitoare la comercializarea produselor care contin tutun destinate inhalarii fara ardere.

De la implementarea sistemului RO e-Factura, Ministerul Finantelor a avut numeroase discutii si intalniri cu reprezentantii mediului de afaceri pentru imbunatatirea platformei, iar prelungirea perioadei permite persoanelor impozabile sa isi continue adaptarea procedurilor/sistemelor la noile cerinte, pentru a evita sanctiunile.

Perioada fara sanctiuni pentru contribuabilii care nu utilizeaza sistemul, extinsa pana la 31 mai

Ministerul Finantelor extinde perioada in care nu se aplica sanctiuni pentru nerespectarea termenului-limita de 5 zile lucratoare prevazut pentru transmiterea facturilor in sistemul national privind factura electronica RO e-Factura, pana la 31 mai 2024.

„Inca de la inceputul implementarii sistemului RO e-Factura am pus accent pe o colaborare stransa si transparenta cu antreprenorii. O noua decizie care reflecta acest angajament este ca am propus extinderea cu doua luni a perioadei in care nu se vor aplica sanctiuni pentru contribuabilii care nu emit facturi in sistemul RO e-Factura. De asemenea, anunt doua functionalitati noi in sistem: De acum, aplicatia poate precompleta o serie de informatii despre utilizator doar pe baza CUI-ului, pentru ca munca contribuabilului sa fie mai usoara. In plus, aplicatia simplificata are si ea o varianta tradusa in limba engleza pentru contribuabilii nerezidenti inregistrati in scopuri de TVA ce au obligatia de raportare a facturilor”, a explicat ministrul Marcel Bolos.

Totodata, reamintim faptul ca Ministerul Finantelor a lansat versiunea simplificata a aplicatiei e-Factura. Initiativa are ca obiectiv principal cresterea accesibilitatii si usurintei in utilizarea instrumentului, pentru toti contribuabilii din tara. Versiunea imbunatatita vine cu o interfata intuitiva si functionalitati mai usor de utilizat, astfel incat fiecare utilizator sa poata emite facturi in conformitate cu cerintele fiscale, intr-un mod rapid si eficient.

Aplicatia este disponibila AICI.

De asemenea, actul normativ contine o serie de prevederi in domeniul accizelor, in scopul evitarii blocajelor in ceea ce priveste comercializarea produselor care contin tutun, destinate inhalarii fara ardere.

Astfel, se introduce regimul de marcare cu timbre fiscale si a produselor care contin tutun, destinate inhalarii fara ardere. Aceasta prevedere contribuie la protejarea sanatatii publice prin reducerea comertului ilegal si a consumului de produse din tutun.

De asemenea, se reglementeaza obligatia de a depozita produsele receptionate doar in spatiile declarate si autorizate pentru receptia produselor. Masura are scopul de a asigura o mai mare transparenta si control asupra lantului de distributie a produselor din tutun.

Citeste si: ATENTIE la E-Factura: fisierul XML este considerat exemplarul original si e OBLIGATORIU sa il pastram, mai ales pentru Deducerea TVA

Foto: pixabay.com


de Alina Ilie

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
e-facturasanctiuni e-facturae-factura simplificata


Data aparitiei: 29 Martie 2024

Votati articolul "OFICIAL: Guvernul a prelungit perioada fara sanctiuni pentru contribuabilii care nu utilizeaza e-Factura pana la 31 mai":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X