email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine mai ia prima de Craciun in 2009?

prima de craciun

Putine companii vor mai acorda angajatilor, in acest an, bonusuri de Sarbatori, iar salariatii care le vor primi vor fi doar cei care si-au demostrat performanta pe parcursul intregului an.

Potrivit lui Catalin Naftan, director in cadrul companiei de outsourcing Paylogic, daca pana anul trecut, primele aveau un nivel relativ apropiat pentru toti angajatii, criza a schimbat criteriile de acordare.

Despre beneficii si angajatii care se vor bucura de ele in acest an, evz.ro a stat de vorba cu reprezentantul Paylogic.

297 cazuri practice de fiscalitate
rezolvate din perspectiva OUG 34/2009
si HG 488/2009


Vor mai beneficia angajatii romani de prime de sarbatori in acest an?

Catalin Naftan: In ceea ce priveste acordarea primelor de sarbatori in randul angajatilor romani, acest lucru nu poate fi generalizat, situatia economica a companiilor in care acestia lucreaza determinand sau nu acest fapt.

Astfel, ca si in anii anteriori, vor exista angajatori carora situatia economica a companiei le va permite acordarea primelor de sarbatori determinand astfel o motivarea a personalului dupa o perioada intensa de activitate.

Din ce domenii vor proveni salariatii care vor beneficia de prime in acest an?

Domeniile in care volumul de activitate s-a mentinut relativ constant sau, dupa caz, a inregistrat chiar cresteri in aceasta perioada de criza se vor incumeta in acordarea primelor de sarbatori. Astfel, domeniul IT si BPO (n.r. externalizarea serviciilor), precum resurse umane, contabilitate sau audit, domenii ce au inregistrat un trend ascendent in aceasta perioada se pot afla in situatia recompensarii personalului cu ocazia sarbatorilor de iarna.

In cazul in care vor mai primi aceste beneficii, cu cat estimati ca vor fi mai mici fata de anul trecut?

Avand in vedere perioada de criza si trend-ul pietei privind cresterea productivitatii in munca, primele de sarbatori vor avea anul acesta o valoare determinata, in cele mai multe cazuri, de rezultatele angajatilor, in cadrul companiei.

Astfel, spre deosebire de alti ani in care, in cele mai multe situatii, primele erau acordate unitar, la nivel de societate, neluand in calcul rezultatele profesionale ale salariatilor, optica s-a schimbat iar valoarea primelor de sarbatori va fi determinata, in principal, de acest indicator.

Cele mai bune solutii fiscal-contabile
pentru TOP 30 PROBLEME
de taxe si impozite!


Din cauza lipsei de lichiditati, vor apela companiile la acordarea de produse proprii, in locul bonusurilor in bani?

Companiile vor apela si la acordarea de produse proprii in locul primelor in bani, situatia nefiind intalnita pentru prima data in piata romaneasca.

Astfel, chiar anterior perioadei de criza, existau societati ce recurgeau la acordarea de stimulente constand in produse proprii, cu scopul optimizarii situatiei financiare.

Care sunt criteriile care sunt luate in calcul pentru stabilirea cuantumului unei prime de Craciun? Se tine cont de evolutia preturilor sau costurile anumitor produse, specifice sarbatorilor?

Principalul criteriu care va fi luat in calcul pentru stabilirea cuantumului primei de Craciun va fi performanta profesionala individuala a salariatilor in cadrul companiei.

Cate companii, clienti PayLogic, au acordat anul trecut prime cu ocazia Sarbatorilor si la cat s-a ridicat valoarea acestora si cate estimati ca vor mai acorda anul acesta si care va fi valoarea lor?

Anul trecut, mai mult de 90% din clienti au acordat prime de Craciun, media fiind de aproximativ o treime din salariu. Pentru anul acesta, inca nu avem toate informatiile, dar estimarile sunt ca primele de Craciun vor scadea dramatic sau nu se vor acorda deloc. Totodata, doar 40% dintre companii vor mai acorda astfel de beneficii.
Sursa: Evenimentul zilei

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
prima de craciun


Data aparitiei: 21 Octombrie 2009

Votati articolul "Cine mai ia prima de Craciun in 2009?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X