email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Neimpozitarea profitului reinvestit: legea este momentan blocata la CCR!

neimpozitarea profitului reinvestit

Guvernantii au adoptat masura, dar au limitat domeniile de aplicare
Dupa ce ca a fost modificata, legea este in asteptare alaturi de restul din pachetul pe care si l-a asumat cabinetul Boc

Scutirea de impozit la profitul reinvestit a fost o masura anticriza, pe care intreprinzatorii au solicitat-o Guvernului inca de la inceputul anului.

In ciuda numeroaselor cereri de adoptare si de promulgare a legii, intreprinzatorii inca nu stiu ce s-a intamplat cu aceasta facilitate. Potrivit unui proiect al Ministerului Finantelor, "scutirea de impozit la profitul reinvestit va fi acordata doar pentru productia si/sau achizitia de echipamente tehnologice noi - masini, utilaje si instalatii de lucru -, facilitate valabila pana la finele anului 2010, pentru care este estimat un minus bugetar de pana la 420 mil. lei".

In aceste conditii, reprezentantii patronatelor au cerut introducerea masurii incepand din acest an si nu din 2010 si, de asemenea, aplicarea ei pentru toate tipurile de investitii legate de productie.

Ba mai mult decat atat, in urma discutiilor recente cu reprezentantii FMI, premierul Emil Boc anunta ca "de la 1 octombrie vom impune masura neimpozitarii profitului reinvestit", ceea ce a dat mari sperante mediului de afaceri.

Cu toate acestea, tensiunile politice, dar si campania electorala au facut ca masura neimpozitarii profitului reinvestit sa fie inclusa intr-un pachet de lege care nu a fost pe placul anumitor parlamentari.

Astfel, neimpozitarea profitului s-a regasit pe lista proiectului de lege care prevedea si restructurarea agentiilor si rationalizarea cheltuielilor publice, pe care unii parlamentari le-au catalogat drept neconstitutionale.

Potrivit directorului Directiei de legislatie impozite directe din cadrul Ministerului Finantelor Publice (MFP), Dragos Doros, legea este in momentul de fata la Curtea Constitutionala.

"Parlamentul a adoptat aceasta lege, printre care se afla si masura neimpozitarii profitului reinvestit, doar ca un grup de parlamentari au spus ca legea este neconstitutionala, iar acum proiectul de lege este la Curtea Contitutionala.

Din ultimele informatii stiu ca CCR a amanat luarea unei decizii finale pana pe 28 octombrie. Nu cred ca parlamentarii au votat impotriva acestei masuri, dar dat fiind faptul ca ea se afla in acelasi pachet cu alte reforme precum restructurarea agentiilor si rationalizarea cheltuielilor publice, acum este si ea blocata", a declarat pentru Curierul National Dragos Doros.
Sursa: Curierul National

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
neimpozitarea profitului reinvestit


Data aparitiei: 21 Octombrie 2009

Votati articolul "Neimpozitarea profitului reinvestit: legea este momentan blocata la CCR!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Cu ce se Ocupa un Contabil: Calificari si Principalele Responsabilitati

    • Profesia contabila este un intreg format din mai multe activitati. Pornind de la operarea datelor intr-un program de contabilitate (sau preluarea automata a acestora), pana la intocmirea raportarilor finale catre clienti/angajatori si catre stat, profesionistul contabil trebui sa raspunda necesitatilor beneficiarilor. Profesionistul contabil trebuie sa reflecte in contabilitate toate tranzactiile efectuate, toate obligatiile si toate evenimentele care au loc pe parcursul desfasurarii ...» citeste mai departe aici

  • Declaratia Unica 2024: atentie, se apropie termenul limita de depunere! Cum sa o completati fara greseli

    • Va reamintim ca prin Declaratia unica cu termen de depunere 27 mai 2024 se declara impozitul pe veniturile realizate si contributiile sociale datorate pe anul 2023, precum si impozitul estimat si contributiile sociale aferente anului 2024.  Modelul Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice precum si instructiunile de completare ale acesteia, aprobate prin OPANAF nr. 6/2024 pot fi consultate ...» citeste mai departe aici

  • Cum organizezi biroul pentru a spori productivitatea angajatilor: 5 sfaturi utile

    • Un business care are succes depinde nu doar de proiectele duse la bun sfarsit, ci si de productivitatea si starea de bine a angajatilor. Iar unul dintre factorii care influenteaza modul in care angajatii se simt atunci cand vin la job este mediul de lucru si felul in care este organizat biroul. Un birou bine organizat incurajeaza eficienta, colaborarea si productivitatea. In plus, atunci cand totul este bine pus la punct, procesele si activitatea zilnica se vor derula mult mai usor....» citeste mai departe aici

  • Metoda inventarului intermitent: ce trebuie sa stie contabilii

    • In esenta, metoda inventarului intermitent consta in debitarea conturilor de cheltuieli la achizitia stocurilor, spre deosebire de metoda inventarului permanent unde la achizitie erau debitate conturile de stocuri. Intrebare: "Metoda inventarului intermitent se poate aplica la toate societatile comerciale care au gestiune cantitativ valorica sau sunt anumite restrictii in aplicarea metodei inventarului intermitent? Doresc raspuns doar pe zona d...» citeste mai departe aici

  • Schimbare denumire si adresa firma. Ce trebuie sa aveti in vedere?

    • Din punct de vedere juridic, schimbarea denumirii firmei duce la modificarea actului constitutiv care a fost inregistrat la ONRC. Modificare denumire si adresa firma - studiu de caz Intrebare: "O firma urmeaza sa isi schimbe denumirea si sa isi modifice adresa sediului social. Intrebari: 1. Facturile primite dupa data acestor schimbari (data de la RC) emise cu vechile date vor trebui obligatoriu refuzate, stornate si reeemise cu noi...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X