email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Finantelor: Majorarile de taxe si impozite ar fi o mare greseala

ministerul finantelortaxe si impozitetvamfp

Mentinerea TVA si a cotei unice in 2009 a fost un efort pentru statul roman, dar majorarile taxelor ar fi "o mare greseala", intrucat s-ar dovedi politici prociclice, a declarat, joi, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Gratiela Iordache.

"Aceasta criza se poate dovedi o oportunitate pentru a reforma puternic, din punct de vedere economic si financiar, statul roman si finantele statului roman. Multe dintre cheltuielile statului roman, in special cele cu pensiile si salariile, sunt, in mod cronic, ridicate in Romania fata de ce ne permitem, fiind aproape dublu, ca pondere in PIB, fata de cat sunt in alte state ale UE. Aceasta criza ne poate da oportunitatea de a transforma statul dintr-o frana intr-un factor care sa contribuie la cresterea eocnomica a Romaniei. Trebuie sa invatam din aceste lectii ale trecutului, pentru a evita politicile prociclice. Majorarile de taxe ar fi o mare greseala, pentru ca s-ar dovedi ca sunt politici prociclice si nu trebuie sa repetam greselile trecutului", a afirmat Iordache, la o conferinta organizata de Institutul European din Romania si Comisia Europeana.

Totodata, Iordache a spus ca pastrarea cotelor unice s-a produs in conditiile unor deficite ridicate si ale unor majorari in statele din regiune.

Ea a precizat ca prima reactie a autoritatilor romane la manifestarea crizei actuale a fost incheierea acordului cu institutiile financiare internationale si ca, pe langa finantarea pe care acesta o presupune, sunt importante si conditionalitatile de la baza acordului, care sunt reperele oricarei strategii de dezvoltare ulteriora.

Iordache a mai tinut sa sublinieze ca in Romania, in ciuda turbulentelor politice, exista stabilitate si garantii de dezvoltare economica in viitor, precum si oportunitati in agricultura, turism, protectia mediului, in surse noi de energie regenerabila.

Pe de alta parte, oficialul MFP a aratat ca una dintre provocarile majore cu care s-a confruntat statul a fost majorarea ratei somajului.

"Exista posibilitatea ca rata somajului sa mai creasca usor pana la finele acestui an. Romania a tinut si a reusit sa ajunga la una dintre cele mai reduse rate ale somajului din UE. Este unul dintre eforturile majore pe care le-a facut", a mai spus Iordache.

In ceea ce priveste anul viitor oficialul MFP a aratat ca reducerea cheltuielilor publice va fi cheia, intr-o proportie mult mai mare decat s-a reusit pana in prezent.

"Numai asa putem crea acest spatiu pentru investitii, care sunt importante. Anul 2010 nu poate fi un an nici pentru reducerea taxelor, pentru ca nu ne putem permite, dar nici pentru cresterea acestora, care ar reprezenta o politica prociclica", a afirmat Iordache.

Ea mai aratat ca o alta cheie pentru anul 2010 va fi asorbtia fondurilor europene.
SURSA: Mediafax

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ministerul finantelortaxe si impozitetvamfp


Data aparitiei: 20 Noiembrie 2009

Votati articolul "Ministerul Finantelor: Majorarile de taxe si impozite ar fi o mare greseala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X