email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania se afla pe locul 149 din 183 de economii analizate in ce priveste usurinta platii impozitelor, taxelor si contributiilor

tvapwcPricewaterhouseCoopers

Un raport al PricewaterhouseCoopers (PwC) arata ca Romania se afla pe locul 149 din 183 de economii analizate in ce priveste usurinta platii impozitelor, taxelor si contributiilor, in scadere cu trei locuri fata de precedentul clasament, la nivel european fiind pe penultimul loc la aceeasi categorie.

"Romania sta mai bine decat media europeana in ce priveste numarul de ore necesare pentru indeplinirea cerintelor fiscale, 202 ore anual fata de o medie de 232 ore. Din pacate, insa, acest lucru este contrabalansat de numarul foarte mare de plati pe care trebuie sa le faca o companie medie pe parcursul unui an, nu mai putin de 113, din care cea mai mare parte sunt contributii sociale", a spus Peter de Ruiter, partener in cadrul PricewaterhouseCoopers Romania, pe partea de taxe si servicii legale, citat de NewsIn.

In clasamentul la nivelul Uniunii Europene, Romania se afla pe locul 26 din cele 27 de state membre ale UE, pe ultimul loc aflandu-se Polonia, in timp ce la nivelul Europei de Est si al Asiei Centrale, Romania se afla pe locul 20 din 27.

Raportul a fost realizat pe baza a trei analize, respectiv a numarului de ore necesare anual pentru plata taxelor, a numarului de plati care trebuie facute anual si a ponderii taxelor in profitul companiilor, analiza fiind realizata in conformitate cu mediul fiscal din 2008 insa luand in calcul si unele reforme realizate in 2009.

Astfel, in ce priveste numarul orelor, Romania se situaza pe locul 79 in lume cu 202 ore anual, fata de pozitia 74 in precedentul raport, iar in ce priveste numarul platilor necesare anual, Romania cu o medie de 113 plati se afla pe locul 182 din cele 183 economii analizate, in scadere cu un loc fata de precedentul raport.

"Ca sa imbunatateasca mediul de investitii, Romania ar trebui sa imbunatateasca rambursarea de TVA, ce reprezinta o foarte mare problema, ce ar putea fi solutionata si prin compensarea rambursarii prin reducerea sau eliminarea altor taxe ce trebuie platite", a mai spus de Ruiter.

Printre altele, PwC propune reduceri fiscale pentru dobanzi la creditele ipotecare acordate persoanelor fizice.

"Toate reglementarile ar putea fi implementate pe parcursul unui mandat de patru ani, insa reducerea numarului de plati este cel mai important pas care ar trebui realizat. Romania nu a facut multe lucruri proaste, dar nici bune in anul care a trecut", se mai arata in raport.

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tvapwcPricewaterhouseCoopers


Data aparitiei: 23 Noiembrie 2009

Votati articolul "Romania se afla pe locul 149 din 183 de economii analizate in ce priveste usurinta platii impozitelor, taxelor si contributiilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X