email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Emil Boc: "Se va plati CAS pentru drepturile de autor incepand cu..."

CASdrepturi de autorBoc

 

Premierul Emil Boc, invitat la OTV, a spus ca posibilitatea ridicarii exceptiei de la plata CAS pentru sume care provin din drepturi de autor nu este decat o ipoteza de lucru lansata de ministri fara experienta politica. De asemenea, el a declarat ca aceasta ar trebui analizata de Guvern inainte , fara sa fie luata in calcul pentru 2010.

"Presupunerile spuse de un ministru sau altul insuficient pregatiti vor fi abordate doar dupa o analiza tematica in Guvern, dar oricum nu este vorba sa fie aplicate de acum. Sunt simple ipoteze de lucru in acest moment, fara aprobarea Guvernului, care  presupun si o lipsa de experienta din partea unor ministri", a declarat Boc la OTV.

De asemenea, el a spus ca acelasi lucru se aplica si pentru alte propuneri lansate de ministri, precum taxa fast-food sau taxarea  proprietatilor la valoarea lor reala. Ministrul a spus ca intentioneaza ca proiectul legii pensilor sa fie aprobat de Parlament pana in luna iulie si sa fie aplicat incepand cu 2011.

Boc a mai aratat ca intentia este ca proiectul legii pensiilor, act normativ in care ministrul Muncii a anuntat ca doreste sa includa obligatia platii CAS si pentru drepturi de autor, sa fie aprobat de Parlament pana in luna iulie si sa fie aplicat incepand cu anul viitor.

Surse ministeriale au declarat, in urma cu aproximativ zece zile, agentiei Mediafax, ca Guvernul discuta ridicarea exceptiei de la plata contributiei de asigurari sociale pentru sumele provenite din drepturi de autor si alte venituri obtinute in baza unor conventii civile sau contracte de colaborare si revenirea la plafonul de cinci salarii medii brute al bazei lunare de calcul a CAS.

MediaSind, Patronatul Presei din Romania - Romedia si UGIR-1903 au discutat, saptamana trecuta, cu ministrul Muncii Mihai Seitan, despre aceasta intentie a Executivului de a elimina exceptia de la plata CAS pentru sumele provenite din contractele de drepturi de autor.

O noua intalnire pe aceasta tema va avea loc marti, 19 ianuarie, intre Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind si Patronatul Presei din Romania Romedia, pe de-o parte, si ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, luni, pentru Mediafax Cristi Godinac, presedinte MediaSind.

Cele doua organizatii au trimis, anterior, un comunicat prin care au protestat fata de intentia Guvernului Boc de a elimina exceptia de la plata contributiei de asigurari sociale pentru sumele provenite din contractele de drepturi de autor si alte venituri obtinute in baza unor conventii civile sau contracte de colaborare.

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
CASdrepturi de autorBoc


Data aparitiei: 19 Ianuarie 2010

Votati articolul "Emil Boc: "Se va plati CAS pentru drepturile de autor incepand cu..."":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X