email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INTEGRAL: Noile Norme pentru Raportarea Contabila Anuala

raportarecontabilaanuala2009

 

Noile normele pentru aprobarea Sistemului de raportare anuala la 31 decembrie 2009, care astfel reglementeaza continutul de informatii cuprinse in raportarea contabila anuala, au fost publicate in Monitorul Oficial.

Aceste Reglementari au fost aprobate prin Ordinul MFP nr. 864/2010, astfel incat a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 229 din 12 aprilie 2010.

Potrivit prevederilor art. 37 din Legea contabilita ii nr. 82/1991, republicata, se aproba Sistemul de raportare anuala la 31 decembrie 2009 pentru entitatile care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, potrivit art. 27 alin. (3) din aceeasi lege, prevazut in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.                                   
(2) Pentru scopuri contabile, exercitiul financiar poate fi diferit de anul calendaristic, in cazurile prevazute la art. 27 alin. (3) din Legea nr. 82/1991, republicata.                      
Art. 2. — (1) Sistemul de raportare anuala mentionat la art. 1 alin. (1) se aplica societa ilor comerciale si sucursalelor care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, potrivit art. 27 alin. (3) din Legea nr. 82/1991, republicata, si care au aplicat in anul 2009 Reglementarile contabile conforme cu  Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene, parte componenta a Reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.752/2005*), cu modificarile si completarile ulterioare.                                                       

 (2) Societatile comerciale si sucursalele care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, potrivit art. 27 alin. (3) din Legea nr. 82/1991, republicata, sunt denumite in in elesul prezentului ordin entitati.                                                 
   
Art. 3. — (1) Entitatile prevazute la art. 2 alin. (1) au urmatoarele obligatii:     
                                                           .
a) sa intocmeasca si sa depuna raportari anuale la 31 decembrie  2009 la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, in conditiile prevazute de prezentul ordin;                                              
b) sa instiinteze in scris unitatea teritoriala a Ministerului Finantelor Publice despre exercitiul financiar ales, potrivit art. 27 alin. (3) din Legea nr. 82/1991, republicata, pana la termenele prevazute la alin. (3) si (4);                                                        


c) pentru primul exercitiu financiar incheiat in condi iile art. 27 alin. (3) din Legea nr. 82/1991, republicata, sa intocmeasca situatii financiare anuale in conditiile prevazute la art. 10 din prezentul ordin;                                                                     
d) sa calculeze si sa declare obligatiile fiscale potrivit legislatiei in domeniu.                                                             
  
(2) Cu exceptia cazului in care persoana juridica straina sau societatea-mama straina isi schimba data de raportare ori au  loc operatiuni de reorganizare, potrivit legii, data aleasa pentru  intocmirea de situatiei financiare anuale in conditiile prevazute la art. 27 alin. (3) din Legea nr. 82/1991, republicata, nu poate fi modificata de la un exercitiu financiar la altul.                                     
   
(3) Instiintarea in scris a unitatii teritoriale a Ministerului  Finantelor Publice despre exercitiul financiar ales se face cu cel putin 30 de zile calendaristice inainte de inceputul exercitiului financiar ales, in conditiile art. 27 alin. (3) din Legea nr. 82/1991,  republicata.                                                                         

MONITORUL OFICIAL AL ROMANIEI, PARTEA I, Nr. 229/12.IV.2010

Potrivit pct. 185 alin. (5) din Reglementarile contabile, conforme cu Directiva a IV-a a Comunita ilor Economice Europene, parte componenta a Reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului finan elor publice nr. 3.055/2009, cursul de schimb utilizat pentru eviden ierea in contabilitate a tranzac iilor in valuta este cursul de schimb de la data efectuarii ..... CLICK AICI PENTRU A CITI INTREG ORDINUL PUBLICAT IN MONITORUL OFICIAL

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
raportarecontabilaanuala2009


Data aparitiei: 13 Aprilie 2010

Votati articolul "INTEGRAL: Noile Norme pentru Raportarea Contabila Anuala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X