email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mai putine taxe pentru furnizorii de servicii medicale

taxeunitati medicale

 

Ministerul Sanatatii intentioneaza sa elimine tarifele pe care unitatile sanitare si serviciile de ambulanta sunt obligate sa le achite in prezent pentru  obtinerea avizelor de utilizare a dispozitivelor medicale

Incepand de astazi, pe site-ul Ministerului Sanatatii, la adresa www.ms.ro,  se afla in dezbatere publica proiectul de Ordin de ministru care modifica Ordinul 1369/ 30 octombrie 2009.

Conform Ordinului 1369/2009 toate unitatile sanitare publice, serviciile de ambulanta judetene si serviciul de ambulanta Bucuresti-Ilfov, precum si echpajele serviciilor mobile de urgenta, reanimare, descarcerare- SMURD trebuie sa plateasca Oficiului Tehnic de Dispozitive Medicale o serie de taxe pentru obtinerea avizului de punere in functiune a dispozitivelor medicale utilizate sau pentru obtinerea buletinelor de verificare periodica a acestora.

“Avand in vedere situatia dificila cu care ne confruntam in acest an, incercam sa eficientizam activitatea in unitatile sanitare si serviciile de ambulanta si sa reorganizam circuitul financiar. Dupa ce am stopat masura aberanta prin care unitatile sanitare erau nevoite sa plateasca ambulantelor pentru transportul pacientilor de la un pavilion la altul, acum intentionam sa scutim spitalele de la plata acestor tarife nejustificate „a declarat CSEKE Attila.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca masura nu va avea afecta activitatea OTDM sau calitatea verificarilor realizate de catre aceasta institutie deoarece, incepand din acest an, unitatea nu mai este nevoita sa functioneze din venituri proprii, fiind  finantata de la bugetul de stat.

Ministerul Sanatatii estimeaza ca masura  pe care doreste sa o introduca incepand cu luna viitoare ar insemna economii la serviciile de ambulanta de cel putin 5-6 miliarde lei anual, iar pentru spitale cel putin dublul acestor sume.

INTREG ORDINUL CLICK AICI

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
taxeunitati medicale


Data aparitiei: 07 Mai 2010

Votati articolul "Mai putine taxe pentru furnizorii de servicii medicale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X