email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salariile vor fi reduse cu 25% in companiile cu capital majoritar de stat, impozit suplimentar pentru mai multe proprietati imobiliare

impozit proprietate

 

Premierul Emil Boc a declarat ca guvernul va propune reducerea fondului de salarii cu 25% si in companiile cu capital majoritar de stat. Premierul precizat ca aceasta masura se aplica inclusiv pentru CEC si Eximbank. Alte trei propuneri anuntate, miercuri, de Boc la inceputul sedintei de Guvern:

1. Reducerea cu 20%, pe linga cele 15% deja stabilite prin buget, a cheltuielilor cu bunuri si servicii, exemple fiind cheltuielile cu benzina sau deplasarile externe.

2. Renuntarea la licitatiile pentru dotarea cu sedii si automobile in administratie

3. Impozitarea suplimentara de la a doua proprietate in sus.

Premierul Emil Boc considera ca este corect ca reducerea fondului de salarii cu 25% sa fie facuta si in cazul companiilor de stat, nu numai pentru cei din zona bugetara. "Nu putem doar sa ne restrangem la bugetari, pentru ca si acestia, intr-o forma sau alta, beneficiaza de sprijinul statului, sunt tot salariati ai statului", a afirmat Boc. Potrivit acestuia, modalitatile de reducere a salariilor vor fi stabilite in continutul legii "pe care o vom pregati".

In ceea ce priveste reducerea cheltuielilor cu bunurile si serviciile, Boc a precizat ca aceasta masura va fi prevazuta la urmatoarea rectificare bugetara. Premierul a spus ca trebuie reduse, in special, cheltuielile de transport, benzina, telefoane si deplasarile externe. "Va solicit sa faceti o reducere de 20% suplimentara fata de 15% pe care am inceput-o in 2009, cheltuieli de transport, benzina, telefoane, deplasari externe, alte bucuri de acest fel.Nu vizam aici functionarea Politiei, Armatei, servicii care nu pot avea o reducere, sa spunem, de combustibili, dar in rest la ministere rog ca aceasta reducere a cheltuielilor de bunuri si servicii sa fie operabila si o vom concretiza in rectificarea de buget", a spus premierul.

De asemenea, Boc a cerut sistarea tuturor licitatiilor care vizeaza achizitiile de masini si sedii pe motiv ca acestea nu au incidenta imediata.  Ele pot fi amanate pentru vremuri mai bune, acum trebuie sa ne concentram pe toate investitiile majore de care Romania are nevoie", a precizat Emil Boc.

In ceea ce priveste impozitarile, Boc a precizat ca prima proprietate va fi impozitata normal. De la a doua proprietate incolo vor fi aplicate impozite suplimentare, a precizat premierul.

NOUTATI Contabile 2024

Stiati ca lipsa politicilor si procedurilor contabile este amendadata cu pana la 4.000 lei?


Comandati chiar acum pachetul complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile!

In plus, beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru cumparaturi a caror valoare depaseste 247 lei (TVA inclusa)!

Pachet Complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile cuprinde:

  Stick Manual de politici contabile (100% editabil)
  Stick Proceduri contabile pentru societati comerciale (100% editabil)

Grabiti-va sa comandati ACUM pachetul dvs. cu politici si proceduri contabile!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
impozit proprietate


Data aparitiei: 12 Mai 2010

Votati articolul "Salariile vor fi reduse cu 25% in companiile cu capital majoritar de stat, impozit suplimentar pentru mai multe proprietati imobiliare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X