email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Din 15 iulie este obligatorie asigurarea pentru locuinte

asigurare casaasigurare locuinta

 

Primele polite de asigurare obligatorie a locuintelor din Romania vor fi emise incepand de joi, 15 iulie. Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor a fost adoptata in 2008, dar aplicarea ei a fost intarziata printre altele de crearea bazei de date cu locuintele din Romania si stabilirea regulilor contractului de reasigurare, fara de care nu se pot vinde politele.

"Incepand de maine, vor fi emise primele polite de asigurare obligatorie a locuintelor. Chiar in cadrul evenimentului de presa organizat maine, orice proprietar de locuinta va putea in baza cartii de identitate sa obtina o polita de asigurare a locuintei, platind echivalentul a 20 de euro. Polita va fi astfel valabila din 15 iulie 2010 pana in 14 iulie 2011", a declarat pentru HotNews.ro Radu Mircea Popescu, consilier PAID.

In luna mai din acest an, Marius Bulugea, directorul general al "Pool-ului de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale, declara ca primele polite vor fi emise undeva in perioada iulie-august din acest an, dupa stabilirea regulilor contractului de reasigurare, fara de care nu se pot vinde politele.

Politele PAD ii vor putea acoperi chiar si pe proprietarii de locuinte din zonele indundabile, care nu pot fi protejati de asiguratori individuali in conditiie in care locuintele acestora sunt considerate neasigurabile (o locuinta devine neasigurabila fiind amplasata intr-o zona in care se stie cu siguranta ca un anumit risc se va produce n.r.) in urma indundatiilor care se repeta in acele zone la o perioada de 2-3 ani.

PAID a fost infiintat in toamna anului trecut de 13 companii de asigurari: Groupama Asigurari, Astra Asigurari, Platinum Asigurari, Uniqa Asigurari, Generali Asigurari, Ardaf, EuroIns, Carpatica Asig, Grawe Romania, Credit Europe Asigurari, ABC Asigurari, Certasig si City Insurance.

Proprietarii care nu isi asigura locuintele risca o amenda cuprinsa intre 100 si 500 de lei, care este aplicata de primarul localitatii in care locuinta este amplasata.

Prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A (care au structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic) si de 10 euro in cazul locuintelor tip B (cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic).

Suma maxima asigurata este de 20.000 de euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 de euro pentru cele de tip B.

Proprietarii de locuinte care au polite de asigurare facultativa privind riscurile prevazute de legea asigurarii obligatorii a locuintelor sunt obligati sa incheie polite de asigurare obligatorie a locuintelor la expirarea contractelor respective si-si pot face alte polite de asigurare facultativa numai pentru sume asigurate care le depasesc pe cele asigurate obligatoriu sau pentru riscuri care nu fac obiectul contractului de asigurare obligatorie.

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
asigurare casaasigurare locuinta


Data aparitiei: 14 Iulie 2010

Votati articolul "Din 15 iulie este obligatorie asigurarea pentru locuinte":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X