email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Decizii: Dispare impozitul minim si se schimba Codul Muncii

codul munciiimpozitul minim

 

Componenta economica reprezinta domeniul major de interventie al Guvernului in perioada urmatoare, a afirmat primul-ministru Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern, adaugand ca incepand cu luna septembrie vor fi pregatite mai multe acte normative in domeniile economic si social.

In acest sens, premierul a mentionat eliminarea impozitului minim,  sprijinirea tinerilor care isi intemeiaza o firma pentru a dezvolta afaceri, capitalizarea Fondului de Garantare, astfel incat IMM-urile sa aiba un acces mai usor la credite, precum si diminuarea pragurilor pana la care firmele pot primi ajutoare de stat, in cazul in care creeaza noi locuri de munca si realizeaza investitii, pentru ca mai multe IMM-uri sa aiba acces la aceasta forma de sprijin. De asemenea, seful Executivului a precizat ca vor fi alocate resursele necesare pentru achitarea, in continuare, a datoriilor pe care statul le are la diversi agenti economici.

In ceea ce priveste componenta sociala, primul-ministru a precizat ca adoptarea legii pensiilor, in luna septembrie, este un obiectiv major al Guvernului intrucat acesta reprezinta un prim pas pentru diminuarea deficitului bugetului de pensii. Tot in luna septembrie, Guvernul va promova in Parlament legea salarizarii unitare pentru personalul platit din fonduri publice, precum si legea care vizeaza modificarea procedurii de acordare a venitului minim garantat, astfel incat acesta sa fie „un instrument social eficient si sa fie acordat doar persoanelor care au nevoie”. De asemenea, in octombrie, Guvernul are in vedere promovarea in Parlament a Codului Asistentei Sociale si a unui pachet legislativ care vizeaza modificarea Codului Muncii, legea sindicatelor, legea patronatelor si legea contractelor colective de munca pentru flexibilizarea fortei de munca in Romania. „Este un pachet social extrem de important, parte componenta a reformei statului”, a declarat primul-ministru.

In domeniul Justitiei, obiectivul Guvernului il reprezinta indeplinirea angajamentelor fata de romani si fata de UE cu privire la Mecanismul de Cooperare si Verificare pe Justitie. Premierul Emil Boc a aratat ca adoptarea imediata a Legii ANI de catre Camera Deputatilor si apoi de catre Senat, reprezinta „o urgenta si o prioritate majora pentru declararea transparenta a averilor demnitarilor”. De asemenea, Guvernul va sustine, in continuare, adoptarea in Parlament a legii  privind scurtarea procedurilor judiciare, adoptata deja de Executiv, precum si a legii care vizeaza eliminarea posibilitatii de suspendare a proceselor judiciare in cazul invocarii exceptiei de neconstitutionalitate.

Tot in domeniul justitiei, premierul a mentionat adoptarea, in perioada urmatoare, a Strategiei privind justitia, tinand cont de obligatiile Romaniei in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare si de nevoia romanilor de a avea acces la o justitie rapida, eficienta, corecta in raport cu toti cetatenii Romaniei.

In ceea ce priveste restructurarea statului si a aparatului bugetar, primul-ministru a apreciat ca acesta „este in linie dreapta”. In acest sens, premierul a mentionat ca potrivit actelor normative adoptate de Guvern si publicate in Monitorul Oficial, au fost disponibilizate 73.956 de posturi ocupate. „Este un proces extrem de dureros, dar extrem de necesar tarii pentru a putea elimina dezechilibrele bugetare care s-au conturat in ultimii 20 de ani si accentuate in perioada 2007-2008, atat in domeniul pensiilor, cat si in domeniul salarizarii persoanelor platite din fonduri publice. Guvernul nu are nicio retinere sa adopte toate aceste legi, care implica costuri politice evidente, dar cu beneficii pe termen mediu si lung si pentru politicieni, dar mai ales pentru tara”, a declarat seful Executivului.

De asemenea, premierul a aratat ca procesul de descentralizare intra in faza a doua, atat in domeniul sanatatii, cat si in cel al educatiei. In acest context, primul-ministru a anuntat ca daca se amana in Senat adoptarea formei finale a Legii Educatiei Nationale, nu va ezita sa promoveze prin Ordonanta de Urgenta componenta privind descentralizarea in domeniul educatiei. Procesul de descentralizare va continua, de asemenea, in domeniile culturii, tineretului si agriculturii.

In ceea ce priveste infrastructura, premierul a afirmat ca fiecare minister isi va reevalua si va comunica public primele zece prioritati de investitii. „Pana saptamana viitoare, fiecare minister, in urma discutiilor pe care le-a avut cu primul-ministru, in urma acestui proces de rectificare bugetara, isi va prioritiza investitiile, astfel incat sa acordam mai multa atentie acelora care se pot finaliza in perioada urmatoare si sa se diminueze impactul acelora care aveau in spate ani in sir de lucrari neefectuate”, a afirmat primul-ministru.

Combaterea evaziunii fiscale si absorbtia fondurilor europene sunt alte doua prioritati ale Guvernului.

„Motoarele sunt puse in miscare in ritm alert pentru ca aceste acte normative sa fie finalizate in luna septembrie”, a conchis seful Executivului.

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
codul munciiimpozitul minim


Data aparitiei: 12 August 2010

Votati articolul "Decizii: Dispare impozitul minim si se schimba Codul Muncii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X