email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce vremuri ne asteapta in 2011? Raspunsul depinde in mod radical de negocierile cu FMI

finantareFMInegocieri

Indiferent ca ne gandim la viitorul firmei sau la viitorul personal, la "cat de bine o vom duce" in 2011, aceste probleme vitale depind in buna masura de prezentele negocieri dintre FMI si autoritati.

Miercuri au inceput doua saptamani "de foc", de negocieri cu Fondul Monetar International. Intrebarea principala este daca FMI va incuraja Guvernul sa intocmeasca un buget pe crestere economica, cu riscul ca veniturile sa nu se ridice la nivelul asteptat, cum s-a intamplat in 2010.

Peste aproximativ 2 saptamani, in urma discutiilor cu FMI am putea afla daca pentru 2011 ni se pregatesc noi majorari ale TVA, ale contributiilor sociale si cresterea cotei unice, sau daca nivelul de impozitare ar putea ramane cel actual ori chiar scadea – aceasta ultima varianta, in cazul in care exista argumente puternice pentru o prognoza economica optimista. Trebuie, de asemenea, sa ne asteptam ca rezultatele acestor negocieri vor contura si evolutia cursului de schimb leu/ euro, volatilitatea sa fiind influentata de prognozele economice si de politica fiscala.

Primele discutii oficiale dintre misiunea de evaluare a FMI si autoritati au inceput la Ministerul Muncii. Jeffrey Franks, seful misiunii, a afirmat ca previziunile Fondului referitoare la economia Romaniei ar putea fi ajustate, insa nu in mod semnificativ.
Modificarea prognozelor a devenit o practica obisnuita pe parcursul acordului incheiat in primavara lui 2009, pana acum FMI revizuindu-si calculele numai in sens negativ dupa ce a esuat in tentativele de a surprinde tendintele din economie. Aceste schimbari ale prognozelor au afectat mediul de afaceri, contribuind prin ele insele la nesiguranta si la accentuarea depresiunii.

Pentru 2011, deocamdata Fondul avanseaza o crestere a PIB de 1,5%.

Prognozele finale luate in calcul vor fi un instrument esential pentru construirea bugetului pentru anul viitor, proiectul vehiculat recent in presa, dar neasumat oficial, fiind deja suspectat de catre analisti de supraestimari ale incasarilor potentiale. Contextul discutiilor cu FMI despre evolutia economiei in 2011 este complicat de haosul din mediul politic, care a atins un “nou maxim” ieri in Parlament, prin deciziile privind introducerea unei cote de TVA de 5% la alimentele de baza si neimpozitarea veniturilor din pensii mai mici de 2.000 de lei, dupa ce fusese vorba despre impozitarea tuturor veniturilor de acest tip.

Daca aceste decizii vor fi asumate politic inclusiv de catre seful statului, vor pica si tentativele principalului partid de guvernamant, PD-L, de a discuta cu FMI despre o eventuala reducere a cotei unice la 12%, reducerea contributiilor sociale totale la 41% sau cresterea salariului minim la 700 de lei.

Intrebari care asteapta raspuns de la FMI:

  • Va reveni economia pe crestere in 2011? Daca da, care va fi cresterea?
  • Va fi redus vreunul dintre impozitele principale, vor ramane ele constante sau vor creste?
  • Cati bani va insemna viitorul acord cu FMI?
  • Cat de mare va fi fluctuatia cursului de schimb la anul?
  • Cum vor arata pana la urma legile salarizarii si pensiilor?
  • Cat de mare va fi deficitul bugetar pe 2011 si in ce mod va fi acesta finantat?

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
finantareFMInegocieri


Data aparitiei: 21 Octombrie 2010

Votati articolul "Ce vremuri ne asteapta in 2011? Raspunsul depinde in mod radical de negocierile cu FMI":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X