email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF: Companiile mari si mijlocii, clasificate dupa obligatiile bugetare si cheltuielile de personal

FMIpersonalANAF
ANAF va modifica criteriile de clasificare a companiilor mari si mijlocii, acestea urmand sa fie ierarhizate dupa obligatiile bugetare datorate, cheltuielile de personal si veniturile din exploatare, si nu potrivit cifrei de afaceri, a declarat agentiei MEDIAFAX presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

"Schimbam criteriile, iar numarul companiilor care vor intra in aceasta categorie va creste de la 21.000 la circa 27.000, astfel ca acesti contribuabili vor asigura aproximativ 85% din veniturile bugetare, fata de 60-65% in prezent", a spus Blejnar.

Presedintele Fiscului a aratat ca, in urma reorganizarii criteriilor, anumiti contribuabili nu vor mai face parte din categoria celor mari sau mijlocii, dand ca exemplu cazul companiei American European Marketing & Enterprises (AEM&E), care, desi figura cu un profit foarte mare, nu avea niciun angajat.

"Renuntam la cifra de afaceri. Criteriile vor fi volumul obligatiilor bugetare datorate, veniturile din exploatare, cheltuielile cu personalul si volumul activelor imobilizate", a aratat Blejnar.

In prezent, companiile mijlocii sunt acele firme care au o cifra de afaceri cuprinsa intre 6,7 milioane lei si 70 milioane lei, iar companiile mari sunt societatile cu afaceri de peste 70 milioane de lei.

Presa a relatat in august cazul firmei AEM&E, cu sediul in comuna Hoghiz din judetul Brasov, fara angajati, care a raportat pentru 2009 afaceri de 15,47 miliarde lei, la un profit tot de 15,47 miliarde lei. Suma reprezinta 3,14% din PIB realizat in 2009.

Institutul National de Statistica (INS) a precizat atunci ca, in urma investigatiilor, a reiesit ca rezultatele economico-financiare ale firmei American European Marketing & Enterprises nu au fost cuprinse in Produsul Intern Brut nici in 2009 si nici in 2010, urmare a faptului ca firma nu a figurat si nu figureaza in baza de sondaj a operatorilor economici activi utilizata de catre INS la calculul indicatorilor macro-economici.

Sursa: Mediafax


NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
FMIpersonalANAF


Data aparitiei: 01 Noiembrie 2010

Votati articolul "ANAF: Companiile mari si mijlocii, clasificate dupa obligatiile bugetare si cheltuielile de personal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X