email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea varstei de pensionare va stimula cresterea economica

FMIeconomie

Majorarea varstei de pensionare cu doi ani ar duce la cresterea Produsului Intern Brut al unei tari cu “aproape un punct procentual pe termen scurt si mediu, si cu 4,25 puncte procentuale pe termen lung”, considera expertii Fondului Monetar International, in Raportul de supraveghere bugetara multinationala, publicat joi, transmite AFP.

Raportul FMI compara trei parghii de crestere a eficientei finantarii pensiilor: cresterea varstei de pensionare, reducerea pensiilor si majorarea cotizatiilor.

”Majorarea varstei de pensionare este mijlocul cel mai eficace” daca guvernul nu doreste sa afecteze cresterea economica, apreciaza specialistii FMI.

”In medie, in functie de regiuni, cresterea varstei de pensionare cu doi ani ar majora PIB-ul cu aproximativ un punct procentual pe termen scurt si mediu si cu 4,25 puncte procentuale pe termen lung, reducand cu 30 de puncte procentuale nivelul datoriei publice raportat la PIB”, precizeaza FMI, apreciind tarile care au folosit aceasta masura.

De la ultimul raport al FMI, cu sase luni in urma, “principalele evolutii in acest domeniu au fost adoptarea de catre Grecia, in iulie, si de catre Franta, in octombrie, a reformei pensiilor, care a ameliorat considerabil fundamentele bugetare pe termen lung in aceste tari”, afirma reprezentantii FMI. Cele doua tari au crescut varsta de pensionare de la 60 de ani la 65, respectiv 62 de ani.

In Franta, guvernul s-a felicitat pentru pozitia FMI asupra acestei probleme, care a generat in octombrie o ampla dezbatere in clasa politica. Directorul general al Fondului, unul dintre posibilii candidati la alegerile prezidentiale din Franta in 2012, s-a declarat favorabil, in luna mai, ajustarii varstei de pensionare in functie de speranta de viata si dificultatea muncii prestate.

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
FMIeconomie


Data aparitiei: 05 Noiembrie 2010

Votati articolul "Cresterea varstei de pensionare va stimula cresterea economica":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X