email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anvelopele de iarna se scumpesc

iarnaanvelopefirme
Centrele care vand anvelope noi au inceput sa creasca preturile, iar depozitele de cauciucuri second hand se astepta la dublarea vanzarilor, ca efect al anuntului privind obligativitatea echiparii masinii cu anvelope de iarna, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentantii firmelor de profil.

Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, propietarii de autovehicule vor fi obligati sa echipeze masinile cu anvelope de iarna pentru perioada 1 noiembrie-31 martie , actul normativ urmand sa fie adoptat de Guvern in cel mult doua saptamani.
Reprezentantii firmelor care vand anvelope spun ca masura va avea ca efecte principale cresterea preturilor la produsele noi si dublarea vanzarilor in cazul celor second hand.

"Firma nostra vinde si anvelope noi si uzate. Deja se simte efectul deciziei autoritatilor de a obliga soferii sa echipeze masina pentru iarna. Avem din ce in ce mai multi clienti si vom creste preturile anvelopelor noi cu 2-3%. Cauciucurile second hand vor ramane cu preturile neschimbate, insa pe acest segment ne asteptam la dublarea comenzilor", a spus administratorul unui depozit de anvelope din Bucuresti.

La dublarea comenzilor se astepta si reprezentantul unui centru de anvelope second hand din Craiova, care spune ca numarul clientilor se va creste considerabil pentru ca multi conducatori auto prefera sa cumpere cauciucuri uzate.

"Achizitia de anvelope second hand este o afacere pentru client, pentru ca pretul poate scadea pana la un sfert din valoarea cauciucului nou. Pentru doar cateva luni de sezon rece, clientul prefera sa cumpere cauciucuri uzate. In ceea ce priveste asigurarea stocurilor, nu ne facem probleme, o comanda de import poate sa fie onorata in 24 de ore", a explicat administratoul depozitului din Craiova.
Reprezentantii magazinelor care au doar anvelope noi afirma ca pana si clienti "traditionali" se orienteaza catre achizitia de articole second hand.

"M-au sunat clienti vechi, care cumpara de la mine de 15 ani, si m-au intrebat daca nu am la vanzare si cauciucuri uzate. Acest lucru nu s-a mai intamplat pana acum", a afirmat proprietarul unui magazin din Targu Mures.

Cu toate ca este mai accesibila, echiparea masinii cu anvelope uzate implica riscuri, avertizeaza directorul Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), Cristian Muntean.

"Este foarte periculos sa achizitionezi anvelope second hand. In primul rand, nu cunosti istoricul cauciucurilor, masina care le-a rulat ar fi putut sa aiba defectiuni la directie, iar acest lucru poate afecta aderenta. Sau anvelopele pot fi vechi, ceea ce sporeste pericolul unei explozii. Trebuie adaugat si faptul ca anvelopele uzate nu au garantie", a afirmat Muntean.

El a spus ca pretul mediu pentru achizitia si montarea cauciucurilor noi si echilibrarea rotilor este de 900 - 1.000 de lei.

"Personal, nu cred ca masura luata de autoritati va avea efectul scontat, cel putin nu in acesta perioada dificila, cand foarte multi oameni nu au pur si simplu bani sa cumpere alte cauciucuri", a mai spus reprezentantul ASSAI.

Sursa: MEDIAFAX

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
iarnaanvelopefirme


Data aparitiei: 08 Noiembrie 2010

Votati articolul "Anvelopele de iarna se scumpesc":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X