email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF incepe din 2011 vanatoarea "romanilor cu averi ciudate"

impozit venituriimpozit avereimpozitg persoana fizica

 

ANAF va urmari in 2011 achizitiile scumpe, tranzactiile imobiliare si chiar vacantele pe care le achita romanii pentru a vedea cine are "averi mari si diferente de venituri nedeclarate". Un departament special din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala /ANAF/ va verifica persoanele cu venituri foarte mari si le va impozita cu 16% veniturile nedeclarate de natura necunoscuta, estimate prin metode de control indirect.

 

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a explicat ca va fi impozitata diferenta intre veniturile declarate si situatia fiscala personala, stabilita pe baza metodelor indirecte de control - metoda cheltuielilor efective, metoda fluxurilor financiare si metoda patrimoniala, urmarindu-se discrepantele intre venituri si cheltuieli si elementele de crestere de avere, in conditiile inexistentei unor venituri corespunzatoare, declarate Fiscului.

 

Impozitarea cu 16% va fi aplicata doar daca diferenta intre situatia fiscala personala si veniturile declarate este mai mare de 10% sau 50.000 de lei.

 

"In 2011 vor fi controlate aproximativ 200-300 de persoane. Persoanele vor fi verificate de un departament care va fi infiintat in cadrul ANAF si care va avea libertatea sa controleze pe orcine si oriunde", a explicat Blejnar.

 

Ministrul Finantelor si presedintele ANAF, Sorin Blejnar, au mentionat ca aceste metode indirecte de control sunt utilizate in foarte multe state din UE si in SUA si ca Romania s-a inspirat in acest demers din experienta Fiscului american, unde 1% din persoanele cele mai bogate asigura 40% din incasarile din impozitul pe venit.

 

De altfel, o misiune de asistenta tehnica pe acest subiect, din partea Fiscului din SUA, va veni in Romania in ianuarie 2011, urmata de o misiune tehnica a administratiei Fiscale din Franta, in februarie. In Romania, procedura de verificare va fi stabilita prin hotarare de guvern, pana la finele lunii ianuarie 2011.

 

Cele circa 200-300 de persoane foarte bogate care vor fi controlate vor fi alese pe baza unor criterii ce urmeaza a fi create. Criteriile vor fi ca la testele-grila,. Astfel, va fi verificata orice persoana fizica cu o diferenta semnificativa, de 12.000 - 13.000 euro fata de veniturile declarate.

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
impozit venituriimpozit avereimpozitg persoana fizica


Data aparitiei: 24 Decembrie 2010

Votati articolul "ANAF incepe din 2011 vanatoarea "romanilor cu averi ciudate"":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X