email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Completarea si depunerea Declaratiei unice, formularului 112

formularul 112declaratia 112
Prin Hotararea Guvernului nr. 1.397/2010 s-a introdus formularul 112 "Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate", care se depune, lunar, pana la data de 25  a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza obligatia fiscala.

Incepand cu 1 ianuarie 2011 declararea obligatiilor de plata la bugetele asigurarilor sociale, fondurilor speciale si impozitului pe venit, precum si declararea elementelor necesare stabilirii stagiilor de cotizare ale persoanelor asigurate in sistemul asigurarilor sociale se face intr-o singura declaratie, formularul 112.

Formularul se depune de catre persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajator, la organul fiscal in a carui evidenta contribuabilul este inregistrat ca platitor de impozite, taxe si contributii sau la oficiile acreditate de Ministerul Finantelor Publice, prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pe portalul e-Romania.

Pentru depunerea acestui formular, contribuabilii trebuie sa detina un certificat digital  calificat. Pana la data de 1 iulie 2011 declaratia se poate depune si in format electronic, pe suport electronic, insotita de formularul prevazut in Anexa nr. 1 din Hotararea Guvernului nr. 1.397/2010, in format hartie, semnat si stampilat, conform legii.

Declaratia in format electronic, insotita de formularul listat se depune sub forma unui fisier PDF, care are atasat fisierul XML, incepand cu obligatiile lunii ianuarie cu termen  de declarare 25 februarie 2011.

Formularul 112 se completeaza cu ajutorul programelor de asistenta care sunt puse la dispozitia contribuabililor gratuit de unitatile fiscale sau pot fi descarcate de pe site-ul ANAF la adresa www.anaf.ro.

Formularul poate fi corectat de contribuabili din proprie initiativa, prin depunerea unei declaratii rectificative care se completeaza integral, cu toate datele si informatiile prevazute de formular.

Cerinte minime pentru echipamentul informatic necesar completarii si  depunerii formularului 112

Computerul pe care se  intocmeste formularul 112 trebuie sa  respecte urmatoarele cerinte minimale:
- software: Windows XP; Internet Explorer 7; Acrobat Reader 8.2.5; Jre 1.6 (java runtime environment 1.6); PDF inteligent (disponibil pe websiteul www.mfinante.ro); Programul de asistenta (dist) pentru verificarea fisierelor.xml(disponibil pe websiteul www.mfinante.ro).
- hardware: Microprocesor:  P4 - 1,8 GHz; Memorie: RAM 512 MB; HDD: 80 GB; Placa video: 32 MB RAM; Unitate CD/DVD writter.

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formularul 112declaratia 112


Data aparitiei: 12 Ianuarie 2011

Votati articolul "Completarea si depunerea Declaratiei unice, formularului 112":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X