email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ONU: previziuni pentru 2011, situatia economica mondiala

UEONUeconomiepreviziuni 20112012criza financiara
Un Comunicat oficial ONU anunta ca, dupa un an de stabilizare fragila si inegala, cresterea economiei mondiale se afla pe un trend general descendent, anticipandu-se o crestere si mai scazuta in 2011 si 2012. Viitorul este o mare incertitudine, ramanand serioase riscuri privind un posibil declin.

Nivelul de referinta al prognozei ONU pentru cresterea produsului international brut este de 3.1% pentru 2011 si 3.5% pentru 2012, valori inferioare procentului de 3.6% estimat pentru 2010 si ratei cresterii globale anterioare crizei. Un scenariu mai optimist, pentru obtinerea unor rezultatelor dezirabile,  ar fi cel al unei mai bune coordonari la nivelul conturarii unei politici internationale.

Pe langa fragilitatea financiara existenta in tarile dezvoltate, s-a manifestat o crestere a  somajului, care a devenit o veriga slaba in procesul de redresare economica. In perioada 2007-2009, la nivel mondial, s-au inregistrat cel putin 30 milioane de someri, drept rezultat al crizei financiare globale. Rata ridicata a somajului reprezinta „calcaiul lui Ahile” pentru tarile dezvoltate, intrucat somajul pe termen lung este in crestere, atingand cote alarmante in randul tinerilor.

In zona euro, In ciuda ameliorarii pietei muncii din Germania, rata medie a somajului a continuat sa creasca, atingand 10,1% in 2010, fata de 7,5% inainte de criza. In Spania, rata somajului aproape s-a dublat pana la 20,5%. O alta crestere alarmanta s-a inregistrat in Irlanda, unde rata a ajuns la 14.9% in 2010, ca si in alte tari din regiune. In Franta, somajul a fost la limita mediei de referinta pentru zona euro. Per ansamblu, se asteapta ca rata somajului in Europa sa scada cu un procent insignificant.

Cresterea lenta sau negativa a venitului pe cap de locuitor a constituit, fara indoiala, un obstacol in calea indeplinirii Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului in majoritatea tarilor in curs de dezvoltare.

Recuperarea lenta a economiei mondiale este departe de a fi doar o simpla posibilitate, in special in conditiile unei rate a somajului ridicata, a fragilitatii financiare, a perceptiei sporite a pericolului unei datoriei absolute in crestere si a unei politici adecvate, care ar putea sa compromita increderea investitorilor si a consumatorilor in tarile dezvoltate.

Eliminarea riscurilor mentionate si revigorarea procesului de redresare globala intr-un mod echilibrat si durabil ridica probleme politice enorme.

O plasa de siguranta financiara la nivel mondial ar ajuta in situatia unor eventuale crize de lichiditate si este luata in considerare instituirea unui mecanism de stabilizare la nivel mondial.

Sunt necesare eforturi suplimentare pentru a face cooperarea internationala mai transparenta.

Europa de Vest: o crestere lenta a cererii interne la export si stimulentele fiscale au dus la redresare. Consumul continua sa sprijine cresterea PIB-ului, dar investitiile ar putea sa se apropie de un punct de cotitura. Somajul ramane îngrijorator, desi conditiile difera de la tara la tara. Politica fiscala tinde spre consolidare, stimulata de criza datoriei absolute. Masurile neconventionale de relaxare monetara sunt eliminate treptat.

Noile state membre ale UE: un export precaut a condus la redresare. Exporturile ajuta noile state membre UE sa iasa din recesiune, iar conditiile externe s-au imbunatatit in 2010.

Sud-estul Europei: o redresare lenta determinata de exporturi. Perspectivele pe termen mediu depind de reformele structurale, iar inflatia ramane modesta; in timp ce politica fiscala are o tendinta de contractare, cea monetara ramane laxa.

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
UEONUeconomiepreviziuni 20112012criza financiara


Data aparitiei: 21 Ianuarie 2011

Votati articolul "ONU: previziuni pentru 2011, situatia economica mondiala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X