email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In dezbatere publica: reglementarea acordarii esalonarilor la plata

Legea 53/2003transparenta decizionalaarierate executabileesalonare
Ministerul Finantelor Publice a dat publicitatii proiectul Ordonantei de Urgenta privind reglementarea acordarii esalonarilor la plata, propus de Guvernul Romaniei.

In prezent, volumul arieratelor fiscale executabile administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, a crescut semnificativ in perioada de criza economico-financiara, constatandu-se o crestere a arieratelor executabile de 32% in anul 2009 fata de anul 2008 si de 20% in anul 2010 fata de anul 2009.

Totodata, s-a constatat ca ponderea cea mai mare in volumul arieratelor executabile o reprezinta obligatiile fiscale curente neachitate datorita generarii de obligatii fiscale accesorii ca urmare a

neachitarii obligatiilor fiscale restante, precum si datorita ordinii de stingere, potrivit careia sumele incasate sting obligatiile fiscale in functie de vechimea acestora.

Pe de alta parte, Fondul Monetar International a recomandat emiterea unei propuneri legislative care sa permita folosirea unui sistem de plati esalonate de catre contribuabili pentru plata taxelor prin elaborarea unor reguli noi si transparente. Ca urmare, Guvernul Romaniei si-a asumat angajamentul reintroducerii posibilitatii acordarii esalonarilor la plata pentru contribuabili, cu clauze asiguratorii din partea statului roman ca se va comporta ca un creditor prudent in incasarea veniturilor la bugetul general consolidat, in conformitate cu procedurile europene.

Scopul urmarit de propunerea legislativa este, pe de o parte, depasirea de catre contribuabili a dificultatilor generate de lipsa disponibilitatilor banesti si, pe de alta parte, prevenirea formarii de noi datorii din partea acestora, asigurandu-se in acelasi timp ca statul se comporta ca un creditor prudent in ceea ce priveste incasarea veniturilor la bugetul general consolidat.

Acordarea esalonarii la plata constituie o practica internationala, fiecare stat european adoptand asemenea masuri de sprijin pentru depasirea unor situatii de dificultate economica.
*
Proiectul de act normativ si nota de fundamentare sunt publicate pe website-ul Ministerului Finantelor Publice, domeniul Transparenta decizionala.
De asemenea, poate fi consultat la Directia de Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul in str. Apolodor, nr. 17, sector 5, Bucuresti.
Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la acest proiect de act normativ pot fi transmise in scris la Directia de Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media - cu mentiunea „Conf. Legii nr.

52/2003”, astfel:
• prin scrisori la adresa postala: Agentia Nationala de Administrare Fiscala, str. Apolodor, nr. 17, sector 5, Bucuresti, cod postal 050741 - la Directia de Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media;
• electronic la adresa de mail: relatiipublice.anaf@mfinante.ro;
• prin fax la numarul: 0213.199.857. (Sursa: Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului Valcea)

NOUTATI Contabile 2024

Stiati ca lipsa politicilor si procedurilor contabile este amendadata cu pana la 4.000 lei?


Comandati chiar acum pachetul complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile!

In plus, beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru cumparaturi a caror valoare depaseste 247 lei (TVA inclusa)!

Pachet Complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile cuprinde:

  Stick Manual de politici contabile (100% editabil)
  Stick Proceduri contabile pentru societati comerciale (100% editabil)

Grabiti-va sa comandati ACUM pachetul dvs. cu politici si proceduri contabile!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Legea 53/2003transparenta decizionalaarierate executabileesalonare


Data aparitiei: 03 Martie 2011

Votati articolul "In dezbatere publica: reglementarea acordarii esalonarilor la plata":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X