email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

30 aprilie, termen limita pentru depunerea situatiilor financiare anuale

ANAFsituatii financiarecontribuabili

ANAF informeaza ca 2 mai 2011 este termenul limita pentru depunerea la Fisc a Situatiilor financiare anuale aferente anului 2010 pentru anumite entitati, deoarece 30 aprilie este o zi de sambata.

Obligatie

Au obligatia intocmirii si depunerii Situatiilor financiare anuale aferente anului 2010, urmatoarele categorii de contribuabili:

- societatile cooperatiste si alte persoane juridice prevazute la art.1 alin. (1) din Legea nr. 82/1991, republicata;

- asociatii, fundatii sau alte organizatii de acest fel, partide politice, patronate, organizatii sindicale, culte religioase, precum si alte persoane juridice infiintate in baza unor legi speciale, in scopul desfasurarii de activitati fara scop patrimonial;

- subunitatile fara personalitate juridica cu sediul in strainatate, care apartin persoanelor prevazute la art. 1, alin. (1) si (2) din Legea nr. 82/1991, cu sediul sau domiciliul in Romania, precum si subunitatile fara personalitate juridica din Romania care apartin unor persoane juridice cu sediul sau domiciliul in strainatate.


Formularistica

Pentru a intra in posesia programului de bilant (situatii financiare anuale), contribuabilii trebuie sa se prezinte la sediile unitatilor fiscale teritoriale cu doua dischete, pentru preluarea programului sau sa-l descarce direct de pe websiteurile ANAF sau DGFP Valcea, de la adresele www.anaf.ro, categoria Asistenta contribuabili/Programe utile.

1. Situatiile financiare anuale intocmite de persoanele juridice fara scop patrimonial care desfasoara activitati economice cuprind: bilant, contul rezultatului exercitiului, notele explicative la situatiile financiare anuale.

Organizatiile patronale si sindicale, precum si alte organizatii fara scop patrimonial, care nu desfasoara activitati economice, intocmesc situatii financiare anuale simplificate care cuprind: bilant prescurtat, contul prescurtat al rezultatului exercitiului, notele explicative la situatiile financiare anuale simplificate.

Situatiile financiare anuale trebuie sa fie insotite de o declaratie scrisa de asumare a raspunderii conducerii persoanei juridice pentru intocmirea situatiilor financiare anuale in conformitate cu

Reglementarile contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial si sunt supuse verificarii de catre cenzori sau de catre auditori financiari, dupa caz.

Atentie! Subunitatile fara personalitate juridica, apartinatoare persoanelor juridice fara scop patrimonial cu sediul sau domiciliul in Romania organizeaza si conduc contabilitatea proprie pana la nivel de balanta de verificare, fara a intocmi situatii financiare anuale.

Activitatea desfasurata in strainatate de subunitatile fara personalitate juridica, si care apartin persoanelor juridice fara scop patrimonial cu sediul sau domiciliul in Romania, se include in situatiile financiare ale persoanei juridice romane si se raporteaza pe teritoriul Romaniei.

Situatiile financiare anuale se intocmesc in mod clar si in concordanta cu prevederile legale si ofera o imagine fidela a activelor, datoriilor, pozitiei financiare, excedentului sau deficitului privind activitatile fara scop patrimonial si activitatile cu destinatie speciala.

2. Situatiile financiare anuale depuse de celelalte categorii de contribuabili prevazuti la art. 1, din Legea nr. 82/1991, republicata, cuprind: formularele 10 „Bilant prescurtat”, 20 „Contul de profit si pierdere”, 30 „Date informative”, 40 „Situatia activelor imobilizate”. Acestea vor fi insotite de raportul administratorilor, raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, dupa caz, de propunerea de distribuire a profitului sau de acoperire a pierderii contabile, si de o declaratie scrisa a persoanelor prevazute la art. 10 alin. (1) din Legea nr. 82/1991 prin care isi asuma raspunderea pentru intocmirea acestora.

Situatiile financiare anuale trebuie sa aiba inscrise clar numele si prenumele persoanei care le-a intocmit si calitatea acesteia (director economic, contabil-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie, persoana autorizata potrivit legii, membra a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, precum si numarul de inregistrare in organismul profesional al acesteia).

Atentie! Nedepunerea la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice a situatiilor financiare anuale se sanctioneaza cu amenda de la 400 la 5.000 lei.

Baza legala: Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 454/18.06.2008; Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 3055/2009 pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, cu modificarile si completarile ulterioare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.766/10.11.2009; Ordinul ministrului Economiei si Finantelor nr. 1.969/2007 privind aprobarea reglementarilor contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial, cu modificarile si completarile ulterioare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 846/10.12.2007.

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ANAFsituatii financiarecontribuabili


Data aparitiei: 15 Aprilie 2011

Votati articolul "30 aprilie, termen limita pentru depunerea situatiilor financiare anuale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X