email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Taxarea inversa se extinde

codul fiscaltaxare inversadecontul de taxa

Taxarea inversa a cerealelor, adoptata in sedinta de guvern la inceputul acestei saptamani, ar putea fi extinsa si in cazul comertului cu legume sau a produselor din carne, a declarat vineri Mircea Toader, liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, in cadrul unei conferinta de presa sustinuta la Galati, potrivit Agerpres. El a aratat ca prin eliminarea TVA din comertul de cereale se va diminua evaziunea fiscala, iar comerciantii nu vor mai fi tentati sa cumpere produse "la negru", pentru ca apoi sa incerce sa recupereze TVA de la stat.
 
Mircea Toader a mai spus ca pana acum, prin acest sistem, bugetul de stat a suferit un "dezechilibru major", iar "evaziunea fiscala a fost imensa". Parlamentarul a mai precizat ca ca circa 30% din comertul cu cereale de pana acum nu era fiscalizat tocmai din acest motiv.
 
Liderul deputatilor democrat-liberali a spus ca taxarea inversa ar putea fi aplicata si in cazul legumelor, dar si in cazul produselor din carne care intra pe piata romaneasca de pe piata Uniunii Europene.
 
"De la 1 iunie a intrat in vigoare taxarea inversa la cereale. Practic, comertul de cereale nu mai este insotit de TVA platit, nemaiexistand riscul evaziunii fiscale din punctul de vedere al TVA-ului. Este acceptata pana in 2013 si este o prima masura pe care noi vrem sa o extindem si pentru comertul cu legume si eu o sustin si pentru orice produs alimentar, inclusiv carnea de pui sau de porc, sau orice vine din UE", a afirmat Mircea Toader.
 
Guvernul a aprobat in data de 31 mai, intr-o sedinta extraordinara, taxarea inversa la cereale si plante tehnice. Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, taxarea inversa la cereale se va aplica incepand cu data de 1 iunie pana la data de 31 mai 2013. In ianuarie, Comisia Europeana a avizat favorabil solicitarea Romaniei de taxare inversa in domeniul cerealelor.
 
"Aceasta masura este una dintre cele mai eficiente in combaterea evaziunii fiscale in acest domeniu. Timp de doi ani de zile eliminam firmele fantoma care nu plateau TVA catre stat iar exportatorul cerea rambursare TVA de la stat si prejudiciau statul", a declarat premierul Emil Boc.
 
Potrivit ministrului Finantelor, taxarea inversa la cereale si plante tehnice va aduce venituri suplimentare la buget de 240 milioane lei in acest an, 410 milioane lei in 2012 si 170 milioane in 2013.
 
Taxarea inversa este o masura de simplificare prevazuta in Codul Fiscal. Pe facturile emise pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii prevazute pentru taxare inversa furnizorii/prestatorii nu vor inscrie taxa colectata aferenta. Beneficiarii vor determina taxa aferenta, care se va evidentia in decontul de taxa, atat ca taxa colectata, cat si ca taxa deductibila. Beneficiarii au drept de deducere a taxei in limitele si in conditiile stabilite de Codul Fiscal.
 

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
codul fiscaltaxare inversadecontul de taxa


Data aparitiei: 06 Iunie 2011

Votati articolul "Taxarea inversa se extinde":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X