email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu de caz: Stabilirea veniturilor obtinute din activitatea de jocuri de noroc

HG 870/2009jocuri de noroccodul fiscal

Activitatea de jocuri de noroc de tip slot machine necesita prevederi speciale cu privire la soldul final al zilei sau al intrarilor efective in aparate. Exista astfel multe societati care prezinta necesitatea informarii cu privire la registrele si situatiile obligatorii pentru aceasta activitate.

In acest sens, art. 18 alin. (1) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal mentioneaza obligatia contribuabililor care desfasoara activitati de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive, inclusiv a persoanelor juridice care realizeaza aceste venituri in baza unui contract de asociere, si in cazul carora impozitul pe profit datorat pentru activitatile prevazute in acest articol este mai mic decat 5% din veniturile respective, de a plati un impozit de 5% aplicat acestor venituri inregistrate.

In continuare, pct. 11 din Titlul II al Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal stabileste ca veniturile care se iau in calcul pentru aplicarea cotei de 5% sunt veniturile aferente activitatilor respective, inregistrate in conformitate cu reglementarile contabile.

In conformitate cu prevederile art. 23 din HG 870/2009  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, evidenta primara se tine zilnic, pentru fiecare joc de tip slot-machine si sistem de joc de tip jack-pot, dupa caz, conform modelului prezentat in anexa nr. 8 a) - "Situatia incasarilor zilnice obtinute din activitatea de exploatare a sistemelor de tip slot-machine (lei)", pentru mijloacele de joc care opereaza in lei, respectiv in anexa nr. 8 b) - "Situatia incasarilor zilnice obtinute din activitatea de exploatare a sistemelor de tip slot-machine (valuta)", pentru mijloacele de joc care opereaza in valuta.

Aceste incasari se centralizeaza de fiecare data in ultima zi a lunii conform modelului prezentat in anexa nr. 9 a) -"Situatia incasarilor lunare obtinute din activitatea de exploatare a sistemelor de tip slot-machine (lei)", pentru mijloacele de joc care opereaza in lei, respectiv in anexa nr. 9 b) - "Situatia incasarilor lunare obtinute din activitatea de exploatare a sistemelor de tip slot-machine (valuta)", pentru mijloacele de joc care opereaza in valuta.

Formularele astfel completate vor fi cuprinse intr-un registru special, numerotat, legat si stampilat de catre organul fiscal competent in administrarea punctului de lucru apartinand organizatorului respectiv.

Astfel cum prevad Instructiunile de completare a formularului "Situatia incasarilor zilnice obtinute din activitatea de exploatare a sistemelor de tip slot-machine (lei)"  acest formular se intocmeste de catre organizator la locul de desfasurare a activitatii.  Nu circula in afara, fiind document de inregistrare contabila primara, pe baza caruia se intocmeste registrul de casa. Se arhiveaza, dupa completarea registrului, de catre organizator, la sediul acestuia.

In concluzie, incasarile zilnice/lunare din exploatarea jocurilor se  stabilesc prin formularele mai sus mentionate in baza carora se intocmeste registrul de casa. Modelul acestora, precum si instructiunile de completare se regasesc in Anexele 8 si 9 la HG 870/2009.

de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
HG 870/2009jocuri de noroccodul fiscal


Data aparitiei: 07 Iulie 2011

Votati articolul "Studiu de caz: Stabilirea veniturilor obtinute din activitatea de jocuri de noroc":
Rating:

Nota: 4.06 din 5 din 8 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X