email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Unde se duc banii alocati primei rectificari bugetare pentru 2011

rectificare bugetarafonduri suplimentarebugete ministere

In saptamana in curs a fost aprobata de catre Guvern prima rectificare bugetara pe 2011 urmand ca mai multe sume de bani sa fie redistribuite in functie de necesitatile ministerelor si de deficitele bugetare identificate in cazul fiecaruia.

Potrivit premierului Emil Boc, cele mai multe resurse financiare isi datoreaza existenta veniturilor incasate din impozitul pe profit, impozitul pe salarii si pe venituri, TVA, incasarilor totale din accize, veniturilor nefiscale, precum si actiunilor de combatere a fraudei fiscale desfasurata de ANAF, Garda Financiara si Ministerul Finantelor Publice.

Prim-ministrul a mai declarat: "Analiza rezultatelor bugetare pe primele sase luni ne arata faptul ca executia bugetului consolidat s-a incheiat cu un deficit de 11,6 miliarde de lei, respectiv 2,07% din PIB, sub limita tintei de deficit in suma de 12,6 miliarde de lei, asumata cu organismele financiare internationale".

Rectificarea bugetara a facut ca Ministerului Transporturilor si Infrastructurii sa i se acorde o suma suplimentara de 300 de milioane de lei in vederea continuarii lucrarilor de infrastructura si pentru compensarea unor datorii ale companiilor de stat din subordine. Si bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului a fost suplimentat cu aproximativ 300 de milioane de lei pentru investitii.

In plus, au fost distribuite 74 milioane de lei catre asigurarile sociale, in urma realizarii de compensari intre fonduri, pentru a asigura plata pensiilor pana la sfarsitul anului. In acest sens, premierul a declarat: "Am suplimentat bugetul asigurarilor sociale, astfel incat sa fie asigurata sustinerea financiara la bugetul de pensii si toate pensiile sa fie platite fara nicio problema in lunile care urmeaza".

Pe langa aceste majorari de buget, au fost oferite fonduri si unor ministere si institutii din domeniile apararii si sigurantei nationale in sectorul "Cheltuieli de personal" pentru a fi asigurata plata contributiei la pensii de 5,5%, introdusa prin Legea unitara a pensiilor.

Alte 300 de milioane de lei sunt destinate sanatatii. In plus, 150 de milioane de lei urmeaza sa fie acordate  Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dupa ce se vor realiza unele reforme in domeniu precum taxa clawback, impunerea sistemului de medicamente generice, adoptarea, de catre Parlament, a sistemului de coplata si elaborarea, pana la sfarsitul anului, a legislatiei care sa vizeze pachetul minimal de servicii medicale.

Au mai fost acordate credite de angajament in valoare de 1,68 miliarde de lei pentru programele si cheltuielile pe care le au Ministerul Sanatatii si CNAS, iar in agricultura vor merge 735 de milioane de lei, bani care vor fi alocati Fondului de Garantare pentru asigurarea garantiilor, respectiv a conditiilor necesare absorbtiei a circa 626 de milioane de euro din fonduri europene.

de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
rectificare bugetarafonduri suplimentarebugete ministere


Data aparitiei: 04 August 2011

Votati articolul "Unde se duc banii alocati primei rectificari bugetare pentru 2011":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X