email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Varianta finala a taxei auto, adoptata in Senat

taxa autoaprobare noua taxa autoautovehicule noitaxa poluare


La inceputul saptamanii in curs a fost adoptat de catre Senat proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, prin care se modifica taxa de prima inmatriculare, schimbare care a primit critici din partea Curtii de Justitie a Uniunii Europene.

Proiectul a fost adoptat cu 57 de voturi "pentru", 51 de voturi "impotriva" si patru "abtineri". Oficialii si-au insusit raportul favorabil propus plenului de Comisia pentru administratie, raport care prevede o noua forma de calcul a taxei pentru emisii poluante in functie de tipul monitorizarii, capacitatea cilindrica, emisia de dioxid de carbon, norma de poluare.

Prin votul de la inceputul saptamanii se modifica taxa pe poluare pentru autovehicule prevazuta de Ordonanta de urgenta 50/2008, criticata de Curtea de Justitie a Uniunii Europene. Una dintre cele mai importante modificari se refera la reducerea acestei taxe cu pana la 25%, precum si la plata acesteia in cazul masinilor inmatriculate inainte de 2007 si pentru care nu a fost platita o astfel de taxa.

Aceasta se plateste o singura data pentru autovehiculele noi sau second-hand inmatriculate pentru prima data in Romania, indiferent daca autovehiculul este produs in tara sau strainatate, precum si pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007 pentru care nu a fost platita o astfel de taxa.

"Acest proiect de lege solutioneaza si discriminarea indirecta mentionata in hotararile Curtii Europene de Justitie, in cele doua cauze care au avut ca obiect interpretarea art. 110 din Tratatul de Functionare al Uniunii Europene. In aceste hotarari, este precizat ca regimul de impozitare prevazut prin OUG 50/2008 nu instituie o discriminare directa, dar poate genera o discriminare indirecta din cauza efectelor sale, descurajand importurile de autovehicule" a declarat ministrul Mediului,  Laszlo Borbely, intr-un comunicat de presa.


de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
taxa autoaprobare noua taxa autoautovehicule noitaxa poluare


Data aparitiei: 01 Noiembrie 2011

Votati articolul "Varianta finala a taxei auto, adoptata in Senat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X