email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pana la ce data poti depune Declaratia 400

termendeclaratia400veniturieconomiipersoane rezidente




Contribuabilii, agenti platitori de venituri din economii sub forma platilor de dobanzi obtinute din Romania de persoane fizice rezidente fiscal in state membre ale Uniunii Europene, teritoriile dependente de Marea Britanie si de Regatul Olandei, precum si teritoriile terte, conform acordurilor incheiate intre Romania si aceste teritorii: pana miercuri 29 februarie 2012 inclusiv, au obligatia sa completeze si sa depuna la organul fiscal competent, "Declaratia informativa privind veniturile din economii obtinute din Romania de persoane fizice rezidente in state membre ale Uniunii Europene, tari terte si teritorii dependente sau asociate", formular 400.

Declaratia se depune in vederea schimbului automat de informatii intre statele membre cu privire la declararea veniturilor sub forma de dobanzi si asimilate acestora platite sau garantate persoanelor fizice rezidente fiscal in state membre ale Uniunii Europene, teritoriile dependente de Marea Britanie si de Regatul Olandei, precum si teritoriile terte.

Formularul se completeaza si se depune in format electronic si va fi insotit de borderoul centralizator prevazut in anexa nr. 3 a Ordinului, semnat si stampilat, conform legii.

Declaratia si borderoul centralizat pot fi completate cu ajutorul programului de asistenta, care poate fi descarcat de pe websiteul www.anaf.ro, sectiunea Asistenta contribuabili/Programe utile.

Declaratia se depune la organul fiscal la care platitorul de venit este inregistrat in evidenta fiscala. In situatia in care platitorul de venit detine sedii secundare care efectueaza plati de venituri din dobanzi, informatiile se centralizeaza la nivelul societatii-mama si se declara de catre aceasta.

*
Baza legala: art. 119 alin. (1 indice 1) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare; Ordinul ministrului Economiei si Finantelor nr. 564/2007 pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind veniturile din economii obtinute din Romania de persoane fizice rezidente in state membre ale Uniunii Europene, tari terte si teritorii dependente sau asociate.


de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
termendeclaratia400veniturieconomiipersoane rezidente


Data aparitiei: 13 Februarie 2012

Votati articolul "Pana la ce data poti depune Declaratia 400":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X