email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Masuri fiscale intreprinse in anul 2013. Propuneri

Modificari codul fiscal 2013masuri fiscaleimpozitul pe profitimpozitul pe venitCAS indemnizatii delegare



In 2013 Codul fiscal urmeaza sa treaca prin mai multe modificari majore care ating diferite segmente cuprinse in legislatia actuala. Nu scapa astfel de o posibila modificare nici impozitul pe profit, impozitul pe venit, accizele, contributiile sociale si nici impozitele si taxele locale.

Va prezentam astfel tabelul prezentat de MFP in cadrul strategiei bugetare pe 2013-2015 care cuprinde masurile fiscale de implementat anul acesta:

Impozitul pe profit:

1.Majorarea plafonului de deducere fiscala suplimentara pentru cheltuielile de cercetare - dezvoltare de la 20% la 50%, pentru stimularea acestora si pentru mentinerea competitiei cu statele membre care au majorat stimulentele pentru cercetare dezvoltare.

2. Limitarea unor cheltuieli care se considera ca nu sunt direct conexate activitatii desfasurate:

- Nededucerea cheltuielilor de amortizare a autoturismelor destinate transportului de persoane pentru partea din valoare care depaseste a 18.000 lei/an amortizare pentru fiecare autoturism.

3. Impozit simplificat 3% pentru contribuabilii a caror cifra de afaceri < 65.000 euro

Impozitul pe venit

1. Impozitarea indemizatiei (diurnei) primite de angajati (inclusiv pentru angajatii contribuabililor care desfasoara activitati independente) pe perioada delegarii-detasarii pentru partea care depaseste 2,5 ori nivelul stabilit pentru personalul institutiilor publice, la nivelul tuturor angajatilor.

Impozitul pe venit

2. Revizuirea bazei de impunere a veniturilor din activitati agricole prin stabilirea unor norme de venit.

Accize si alte taxe speciale

1. Ajustarea nivelului unor accize la alcool si bauturi alcoolice

A. Majorarea nivelului accizelor pentru bere cu 10%, respectiv:
- de la 0,748 la 0,8228 euro/hl de produs/grad Plato;
- pentru micii producatori de bere - de la 0,43 la 0,473 euro/hl de produs/grad Plato


B. Corelarea cotelor de accize pentru bere si bauturi fermentate, altele decat bere si vin, cu continutul de alcool si materiile prime utilizate in procesul de productie. Astfel, pentru berea/baza de bere utilizata in amestecul cu bauturi nealcoolice la care ponderea gradelor Plato provenite din malt, cereale maltificabile si nemaltificabile este mai mica de 30% din numarul total de grade Plato, se va percepe o acciza suplimentara de 10 euro/hl de produs.

In acelasi timp, pentru bauturile fermentate, altele decat bere si vinuri, la care ponderea de alcool absolut (100%) provenita din fermentarea exclusiva a fructelor, sucurilor de fructe si sucurilor concentrate de fructe este mai mica de 50% se va percepe o acciza suplimentara de 25 euro/hl de produs.

2. Devansarea cu 3 luni a calendarului de crestere a accizei la tigarete


Contributii sociale obligatorii

1. Se includ in baza de calcul a contributiilor sociale, indemnizatiile primite pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, in tara si in strainatate, pentru partea care depaseste limita a de 2,5 ori nivelul stabilit prin hotarare de guvern pentru personalul din institutiile publice.

Impozite si taxe locale

Se stabileste faptul ca trebuiesc indeplinite doua conditii de catre autoritatile administratiei publice locale ca sa se poata aplica prevederile alin. 1 din Ordonanta Guvernului 1/2013:
- sa nu aiba inregistrate in evidentele fiscale locale, la data de 31 decembrie 2012, arierate.




de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Modificari codul fiscal 2013masuri fiscaleimpozitul pe profitimpozitul pe venitCAS indemnizatii delegare


Data aparitiei: 31 Ianuarie 2013

Votati articolul "Masuri fiscale intreprinse in anul 2013. Propuneri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X