email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Diferente de curs valutar. Top 37 de probleme sensibile

ProceduriInregistrari si Politici Contabilediferente de curs valutarachizitiitratament fiscal


Intarzierile de plati fac ca diferentele de curs valutar si inregistrarile in contabilitate sa semene mai mult sau mai putin cu rezolvarea unor probleme de fizica cuantica.

Ne ducem din reflex mana la frunte si ne dorim, in astfel de momente, sa ni se fi cerut mai degraba sa construim un avion de la zero.

Diferentele de curs de schimb valutar la plata dividendelor nu pot fi insa tratate ca o joaca, si tocmai acest lucru ne face sa ne bucuram ca exista o solutia la indemana tuturor contabililor: 




>> Click aici pentru detalii complete!



Astfel de probleme se rasfrang insa asupra mai multor operatiuni, iar a gasi solutia corecta in cel mai scurt timp devine imperios necesar in cazurile de mai jos:

- vanzari de bunari/prestari de servicii
-  achizitii de bunuri/servicii
- imprumuturi contractate (inclusiv contractele de leasing)
- imprumuturi acordate
- depozite bancare

Tratamentul fiscal-contabil al sumelor rezultate din diferentele de curs valutar trebuie sa fie intotdeauna unul corect pentru a nu influenta negativ calculul impozitului pe profit.

Stim deja prea bine ca diferentele nefavorabile dau nastere la pierderi care sunt considerate cheltuieli deductibile si trebuie inregistrate ca atare.

Iata de ce CD-ul "Diferente de curs valutar. Tratament fiscal-contabil" isi demonstreaza beneficiile si rolul pe piata.

Cateva exemple de probleme concrete cu care ne confruntam cu totii in ce priveste diferentele de curs valutar:

1."Care este tratamentul decontarii avansurilor in valuta acordate la deplasarile in strainatate a angajatilor?"
 
2. "Exista vreo restrictie din punct de vedere legal sau fiscal ca o factura emisa catre un client extern intr-o anume valuta (de exemplu euro) sa fie incasata in alta valuta (USD sau lei)? La ce curs de schimb ar trebui efectuata plata de catre client?"
 
3. "In ce situatii cheltuielile cu dobanzile si diferentele de curs valutar inregistrate in anul curent precum si cele reportate din anul anterior nu sunt deductibile la determinarea profitului impozabil? Unde se inscriu in declaratia 101?"

4. "Vrem sa decontam bonurile de restaurant (in valuta) pentru mesele consumate in cadrul unei deplasari externe. Bonurile sunt insa din zile diferite, deci rezulta cursuri valutare diferite. Ce curs valutar folosim?"

5."Ce curs de schimb se foloseste la intocmirea facturilor de livrari intracomunitare? Si ce curs de schimb se foloseste la inregistrarea extrasului de banca in valuta?"

6."Provizioanele specifice de risc in valuta, constituite de un SRL conform reglementarilor BNR, trebuie reevaluate lunar la fel ca si celelalte creante si datorii in valuta?"
 
7. "Avem un credit angajat, in valuta, cu termen de rambursare mai mare de 1 an, de la o societate de servicii financiare pentru investitii, inregistrata in Romania. Cheltuielile cu dobanzile si pierderile din diferentele de curs valutar sunt deductibile la calculul impozitului pe profit?"

Click AICI pentru detalii complete privind CD-ul "Diferente de curs valutar. Tratament fiscal-contabil"!

Nu e ceva ce trebuie testat, fiindca reusita sa e deja asigurata prin formatul profesionist si rezultatele eficiente obtinute de cei care il utilizeaza cu incredere.

Sa dam uitarii problemele create de diferentele de curs valutar. A fi informat inseamna a fi un bun profesionist. Iar informatia de calitate se regaseste in acest instrument destinat contabililor care au inteles importanta unor astfel de instrumente de lucru.



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ProceduriInregistrari si Politici Contabilediferente de curs valutarachizitiitratament fiscal


Data aparitiei: 25 Martie 2013

Votati articolul "Diferente de curs valutar. Top 37 de probleme sensibile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X