email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CECCAR: Aplicarea Standardelor Internationale de Raportare Financiara in Romania

ProceduriInregistrari si Politici ContabileCECCARstandarde raportare financiaraIFRS


Avand in vedere cresterea sferei de aplicare a Standardelor Internationale de Raportare Financiara in Romania,  CECCAR a creat o pagina care ofera informatii de interes pentru societatile si profesionistii implicati in raportarea financiara in conformitate cu IFRS.

In cadrul legal privind aplicarea IFRS in Romania sunt astfel prezentate reglementarile nationale care impun sau permit entitatilor prezentarea situatiilor financiare in conformitate cu IFRS.

Dupa emiterea lor de catre IASB, standardele si interpretarile trebuie aprobate pentru a fi aplicate in Uniunea Europeana. Procesul de aprobare este asistat din punct de vedere tehnic de EFRAG http://www.efrag.org/Front/Home.aspx. Standardele Internationale de Raportare Financiara adoptate la nivelul Uniunii Europene sunt publicate in regulamentele europene. Prezentam o situatie a regulamentelor europene de adoptare a Standardelor Internationale de Raportare Financiara emise pana la 31.12.2012.

EFRAG revizuieste periodic situatia adoptarii modificarilor produse in referentialul international la nivelul Uniunii Europene. Regasiti aceasta situatie la aceasta adresa.


Referentialul international este dinamic, suportand revizuiri periodice. De aceea, entitatile trebuie sa aiba o viziune proactiva si sa urmareasca prevederile IFRS care vor intra in vigoare in viitor pentru a decide modificarile care trebuie aduse sistemelor si proceselor.

Sunt astfel prezentate modificarile Standardelor Internationale de Raportare Financiara ce afecteaza raportarea anului 2012  si proiecte IASB si IFRIC care vizeaza referentialul international.

In vederea informarii entitatilor si profesionitilor contabili implicati in procesul de trecere la IFRS sunt redate cateva aspecte tehnice privind trecerea la IFRS si aplicarea pentru prima data a IFRS (IFRS), analiza unor diferente dintre politicile contabile prevazute de OMFP 3055/2009 si cele solicitate de IFRS si identificarea surselor posibile de retratari in procesul de trecere la IFRS precum si prevederile fiscale aplicabile entitatilor care aplica reglementarile contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara.




Sursa: CECCAR


de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ProceduriInregistrari si Politici ContabileCECCARstandarde raportare financiaraIFRS


Data aparitiei: 26 Martie 2013

Votati articolul "CECCAR: Aplicarea Standardelor Internationale de Raportare Financiara in Romania":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X